Εμπλοκή με τον διορισμό Κατσικιώτη στο «τιμόνι» του ΤΧΣ | Mikrometoxos.gr

Εμπλοκή με τον διορισμό Κατσικιώτη στο «τιμόνι» του ΤΧΣ

03.11.2016 10:30

Στον αέρα βρίσκεται η ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από τον Βασίλη Κατσικιώτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Κατσικιώτης υπαναχωρεί του διορισμού του, λόγω χαμηλών αποδοχών, κατηγορώντας το Ταμείο για αθέτηση της συμφωνίας τους. Σύμφωνα με το ΦΕΚ του διορισμού του, οι ετήσιες μεικτές αποδοχές του ανέρχονται σε 220 χιλ. ευρώ, ποσό αυξημένο έναντι των απολαβών του προκατόχου του.

Μπορεί αυτή η εμπλοκή να μην επηρεάζει τη λειτουργία του Ταμείου, ωστόσο ενδεχόμενη άρνηση διορισμού από τον κ. Κατσικιώτη, θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στο κύρος του ΤΧΣ.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των στελεχών Διοίκησης του ΤΧΣ γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής (άρθρο 4Α ) η οποία δεν αποτελεί όργανο του ΤΧΣ.

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που έχουν προταθεί από τους Θεσμούς, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο τελικός διορισμός των στελεχών της Διοίκησης του ΤΧΣ γίνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017