Εμίρης Κατάρ: Ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα – Απειλές για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εμιράτο | Mikrometoxos.gr

Εμίρης Κατάρ: Ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα – Απειλές για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εμιράτο

07.11.2016 08:31

Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News, το οποίο μεταφέρει την οργισμένη αντίδραση του πρώην  εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, μετά το μπλόκο στα επιχειρηματικά σχέδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, στην Κέρκυρα και την Οξυά.

Ο αλ Θάνι, αν και έχει παραδώσει από το 2013 τα ηνία του εμιράτου στον γιο του Ταμίμ ασχολείται προσωπικά με τις επενδύσεις του ομίλου.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τέως εμίρης του Κατάρ  δηλώνει έτοιμος να μεταφέρει επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε άλλες χώρες και προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέπει σε ελληνικές εταιρείες να αναλαμβάνουν έργα στο Κατάρ.

Ο τέως εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα και μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης, έκανε λόγο για “εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ”.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξέφρασε την απορία “πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει”, καταλήγοντας στην ίδια συνομιλία ότι “είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα”.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κατάρ προτίθεται να στείλει ηχηρό “μήνυμα” στην Αθήνα, με “μπλόκο” των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.

“Αν οι άδειες παραμονής των Ελλήνων εργαζομένων δεν ανανεωθούν, θα αναγκαστούν να γυρίσουν στην Ελλάδα”, δήλωσε συνεργάτης του εμίρη μιλώντας στην εφημερίδα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017