Ελ. Κουντουρά: Υπουργική απόφαση - ανάσα για τα τουριστικά καταλύματα της χώρας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ελ. Κουντουρά: Υπουργική απόφαση – ανάσα για τα τουριστικά καταλύματα της χώρας

15.09.2016 18:35

Με υπουργική απόφαση της Αν. Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, καταργείται το καθεστώς των Περιοχών Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης που ίσχυε από το 1986, δίνοντας οριστική λύση στην εξάλειψη των προβλημάτων λειτουργίας, επαναλειτουργίας και αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων στις περιοχές αυτές.
Η κατάργηση της εν λόγω απόφασης του 1986 κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του αναχρονιστικού της χαρακτήρα, και καθώς βρισκόταν σε απόλυτη δυσαρμονία με την σημερινή πραγματικότητα στην τουριστική αγορά και εντελώς ξένη με το πνεύμα των μεταγενέστερων ρυθμίσεων και με τις τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο.
Με την νέα απόφαση, δίδεται πλέον διέξοδος σε σημαντικό αριθμό λειτουργουσών και αδειοδοτημένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, κατηγορίας 1, 2, και 3 αστέρων, που βρίσκονταν εντός των περιοχών αυτών, για να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν ποιοτικά και να έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία ξενοδοχείων που για διάφορους λόγους είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, για τα οποία έχει διαπιστωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως σε αστικές περιοχές, και των οποίων την επαναλειτουργία εμπόδιζε η συντήρηση του καταργούμενου καθεστώτος.
Αντίστοιχα, τη δυνατότητα αναβάθμισης αποκτούν πλέον και οι πολυάριθμες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές.
Πρόθεση του Υπουργείου ήταν η έγκαιρη και οριστική επίλυση των προβλημάτων που είχαν ανακύψει, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Αν. Υπουργού Τουρισμού για την εφαρμογή απλοποιημένου θεσμικού πλαισίου συνολικά για την τουριστική αγορά και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
H απόφαση έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ, Β’ 2877-09.09.2016)

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017