Ελληνίδα, κάτοικος Βορείων Προαστείων, η γυναίκα που συνελήφθη στο «Ελ.Βενιζέλος» με τα 2,3 εκατ. ευρώ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ελληνίδα, κάτοικος Βορείων Προαστείων, η γυναίκα που συνελήφθη στο «Ελ.Βενιζέλος» με τα 2,3 εκατ. ευρώ

16.10.2016 00:21

ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

Ελληνίδα, που κατέχει τόσο ελληνικό όσο και συριακό διαβατήριο Συρίας, είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε με 2,213.500 ευρώ  και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά, νωρίτερα το Σάββατο, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η γυναίκα δηλώνει μόνιμη κάτοχος Συρίας ενώ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα διαμένει στα Βόρεια Προάστεια και συγκεκριμένα στη Δροσιά.

Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για Ρωσίδα, καθώς επέβαινε σε πτήση της Aeroflot  που έφτασε στην Αθήνα από τη Μόσχα.

Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε κορσέ) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.

Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).

Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της ισχυρίστηκε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία και τα χρήματα προέρχονται από την  πώληση της.

Εαν στην έρευνα που θα διεξαχθεί για την προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η γυναίκα δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα, τότε κατάσχονται όλα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017