Ελλάδα: ''Μείνετε ήρεμοι, συνεχίζουμε''... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ελλάδα: ”Μείνετε ήρεμοι, συνεχίζουμε”…

02.03.2015 08:44

H ΑΠΟΨΗ:  Τώρα γιατί η δέσμευση για την συλλογή των φόρων υποτίθεται ότι είναι μια ήττα για μία αριστερή κυβέρνηση, είναι ένα μυστήριο για μένα, αναφέρει σκωπτικά ο Krugman, μεταξύ πολλών άλλων σκέψεων-παρατηρήσεών του…
.
Παρόλα αυτά, τίποτα που μόλις συνέβη δεν δικαιολογεί τη διάχυτη ρητορική της αποτυχίας. Στην πραγματικότητα, η αίσθησή μου είναι ότι βλέπουμε μια ανίερη συμμαχία εδώ μεταξύ αριστερών τάσεων που καλλιεργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Kαι εκείνων που τους αρέσει η ιστορία της ελληνικής πανωλεθρίας διότι αυτό είναι που υποτίθεται ότι θα συμβεί σε αλαζόνες οφειλέτες.  Αλλά δεν υπήρχε πανωλεθρία.

Προσωρινά, τουλάχιστον, η Ελλάδα φαίνεται να έχει τελειώσει τον κύκλο της άγριας λιτότητας. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα έχει κάνει στην υπόλοιπη Ευρώπη μια χάρη.

Στο παρασκήνιο του ελληνικού δράματος είναι μια ευρωπαϊκή οικονομία που, παρά τα κάποια θετικά στοιχεία τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι εξακολουθεί να διολισθαίνει σε μια αποπληθωριστική παγίδα.

Η Ευρώπη στο σύνολό της χρειάζεται απεγνωσμένα να τελειώσει την τρέλα της λιτότητας, και αυτή την εβδομάδα υπήρξαν κάποια ελαφρώς θετικά σημάδια.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει πρόστιμο στη Γαλλία και την Ιταλία για την υπέρβαση των στόχων τους στο έλλειμμα.

«Ο πρώτος πραγματικός οφειλέτης εξεγέρθηκε κατά της λιτότητας, έκανε ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα, αν και ακόμη κανένας δεν το πιστεύει.

Είναι σαν να λέει η Ελλάδα: ”Μείνετε ήρεμοι, συνεχίζουμε”, καταλήγει o Krugman.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017