“Εκτισε” εκ νέου στη πίστη για συμφωνία | Mikrometoxos.gr

“Εκτισε” εκ νέου στη πίστη για συμφωνία

27.04.2015 17:31
Νέο ράλι ανόδου στην αγορά που προεξοφλεί συμφωνία – Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της αγοράς – Ράλι έως 18% στον FTSE 25, έως +10,94% στις τράπεζες και έως 22% στα warrants…
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ Ελλάδος και Ε.Ε. και αυτό το μεταφέρουμε πλέον ως πληροφορία όχι μόνο ως εικασία ή εκτίμηση.

Μετά το 3ήμερο ράλι προεξόφλησης συμφωνίας η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά “έχτισε” εκ νέου στη πίστη για συμφωνία, με αιχμή τις τράπεζες αλλά και σημαντική συνδρομή από τα blue chips του FTSE 25, πολλά εκ των οποίων έκαναν εντυπωσιακή αντίδραη διψήφιου ποσοστού!

Βankingnews.gr : Από την πρώτη στιγμή, χωρίς αμφιταλαντεύσεις τονίζαμε ότι τα σενάρια περί χρεοκοπίας ήταν μπλόφα, προπαγάνδα, πολιτική απάτη και ότι ο στόχος ήταν η συμφωνία η οποία έρχεται μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.
Όσο πλησιάζουμε στην συμφωνία οι μπλόφες εκατέρωθεν δίνουν και παίρνουν, ούτε η Γερμανία θέλει plan b για την Ελλάδα με χρεοκοπία, ούτε η Ελλάδα θέλει εκλογές και δημοψήφισμα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι μπλόφες και η προπαγάνδα έκλεισε για 4η συνεχή συνεδρίαση ανοδικά με το Γενικό Δείκτη στις 794,85 μονάδες με εντυπωσιακά κέρδη +4,37%, έχοντας υψηλό ημέρας στις 796,54 μονάδες (+4,59%) και χαμηλό στις 755,54 μονάδες (-0,79%).

Ο τζίρος σε ελαφρώς μειωμένα επίπεδα έναντι της Παρασκευής, διαμορφώνεται στα 97 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος έφτασε στα 224,9 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 209 εκατ. τεμάχια διακινήθηκαν στις τράπεζες και τα 6,9 εκατ. στα warrants, κυριώς στης Πειραιώς.
Η Eurobank διακίνησε για ακόμη μια συνεδρίαση το μεγαλύτερο όγκο στην αγορά κάτι που παραδοσιακά γίνεται όλες τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την Παρασκευή διακίνησε 166,8 εκατ. τεμάχια και την Πέμπτη 116 εκατ. τεμάχια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρεις συνεδριάσεις την περασμένη εβδομάδα ο τζίρος υπερέβη τα 100 εκατ. ευρώ, με το μέσο εβδομαδιαίο να διαμορφώνεται στα 92,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 32% έναντι της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017