Εκτιμήσεις σοκ από την Ernst and Young: Πτώση του ΑΕΠ κατά 25% από το πρώτο έτος εάν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή! | Mikrometoxos.gr

Εκτιμήσεις σοκ από την Ernst and Young: Πτώση του ΑΕΠ κατά 25% από το πρώτο έτος εάν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή!

23.07.2015 13:13

Δραματικές θα ήταν οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, σύμφωνα με την Ernst & Young.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Ιουλίου του 2015 για τις επιπτώσεις ενδεχόμενου Grexit, η Ernst & Young εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα υποχωρούσε κατά 25% από το πρώτο έτος, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή! Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από έρευνα της Ernst & Young σε συνεργασία με την Oxford Economics.  Το νέο νόμισμα δεν θα έφερνε το τέλος της λιτότητας, ενώ δεν θα υπήρχε δυνατότητα δημοσιονομικής χαλάρωσης. Με νέο νόμισμα, η ζήτηση θα υποχωρούσε κατά 20%, σημειώνει η Ernst & Young.
Η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα είχε ως απόρροια την μόνιμη απώλεια του εθνικού νομίσματος, ενώ στον τραπεζικό τομέα οι επενδύσεις, λόγω του νέου νομίσματος, θα υποχωρούσαν κατα 30%.
Το νέο νόμισμα θα επέφερε πλήγμα και στην εισαγωγική δραστηριότητα, από την οποία η ελληνική οικονομία είναι πλήρως εξαρτημένη.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα, αν το περιβάλλον είναι ευνοϊκό.
Η πολυνομία και η γραφειοκρατία δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως τονίζουν, οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής, δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους και αναζητούν ένα σταθερό περιβάλλον. Οι εταιρείες μεταφέρουν την έδρα τους όχι λόγω της φορολογίας, αλλά επειδή αναζητούν φθηνότερο δανεισμό, σύμφωνα με την Ernst & Young.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017