Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και τώρα τα βλέπει όλα μαύρα…

  • Αρκετοί αναλυτές έχουν πολλή πλάκα. Την μία μέρα είναι έτσι, την άλλη … γιουβέτσι. Το ωραίο με την πάρτη τους είναι ότι πληρώνονται το μηνιάτικό τους χωρίς να παίρνουν κανένα ρίσκο οι ίδιοι.

Μας προκαλεί τρομερή εντύπωση πως συγκεκριμένος αναλυτής μεγάλης χρηματιστηριακής μέχρι και τις 09 Σεπτεμβρίου 2016 είχε προβεί σε εκτιμήσεις για την AEGEAN ότι θα βγάλει κέρδη το 2016 80.72 εκ ευρώ και για το 2017 94.65 εκ ευρώ.

Μέχρι τότε τα έβλεπε τα πράγματα πρίμα για την AEGEAN. Δεν είχε πάρει πρέφα τι γίνεται και σύστηνε τη μετοχή για αγορά με τιμή στόχο τα 8.50€.

Με το που βγάζει τα αποτελέσματα η AEGEAN πρώτου εξαμήνου, του έρχεται σκοτοδίνη και μειώνει τα κέρδη για το 2016 σε 34.12 εκ ευρώ και για το 2017 44.33 εκ ευρώ και κατεβάζει τη τιμή στόχο στα 6.00€.

Αντιλαμβάνεστε ότι η αξιοπιστία του αναλυτή είναι στα τάρταρα διότι το 2016 κυριολεκτικά έπεσε παταγωδώς έξω στις προβλέψεις του. Έτσι αποφάσισε για το 2017 να μειώσει την κερδοφορία κατά 53.16% και από 94.65 εκ ευρώ τώρα περιμένει 44.33 εκ ευρώ.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου το χαρτί αφού έκανε μία βάση περί τα 6.00€ έχει κάνει μία κίνηση προς τα 6.60€, πιο πάνω από την τιμή στόχο που έδωσε ο συγκεκριμένος αναλυτής.

Στις 4 Ιανουαρίου βγήκε ο ΣΕΤΕ και είπε ότι περιμένει μία πολλή δυνατή τουριστική χρονιά. Ο αναλυτής βγήκε αμέσως την επόμενη ημέρα για να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι δύσκολα η εταιρεία θα βγάλει 44.33 εκ ευρώ και ότι θα πάει χειρότερα από ότι έχει προβλέψει.

Η πλάκα είναι, ότι άλλη χρηματιστηριακή την ίδια μέρα βγήκε και είπε ότι θα αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις για την AEGEAN για το 2017. Βρε αναλυτή…  έπεσες παταγωδώς έξω το 2016, όσοι σε ακούσανε πονάει η τσέπη τους.

Εσύ φυσικά τον μισθό σου τον παίρνεις αλλά από κει που τα έβλεπες όλα ρόδινα να τα βλέπεις τώρα όλα μαύρα κάτι λέει.

Αν δεν μπορείς, παράτα την AEGEAN, μην την παρακολουθείς. Φυσικά, εφόσον έχεις βρει κάποιον που σε πληρώνει για να γράφεις τέτοιες καλές αναλύσεις, μπράβο, είσαι μάγκας.

Εμείς απλώς φίλοι αναγνώστες με αφορμή τις αναλύσεις για την AEGEAN σας εφιστούμε την προσοχή να μην παίρνετε τις αναλύσεις τοις μετρητοίς και να το ψάχνετε πάρα πολύ το πράγμα.

Από τον Ειδικό συνεργάτη του μ/μ

* ,