Εκρηκτικό ράλι ιστορικών διαστάσεων στο X.A. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Εκρηκτικό ράλι ιστορικών διαστάσεων στο X.A.

03.02.2015 14:31
Εκρηκτικό ράλι ιστορικών διαστάσεων, με ισχυρότατους όγκους και πλουραλισμό σημειώνεται στην ελληνική αγορά, λόγω της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το haircut στο χρέος και να προτείνει εκδόσεις νέων ομολόγων που θα είναι συνδεδεμένα με την ανάπτυξη ή perpetual. Όλα αυτά οδηγούν σε συμφωνύα την Ελλάδα με την ΕΕ και αυτό προεξοφλεί η ελληνική αγορά.
Στο χρηματιστήριο σημειώνεται εκρηκτικό ράλι με τις τράπεζες έως +20%, τα warrants έως +32% ενώ στα ομόλογα καταγράφεται εντυπωσιακή βελτίωση με το 3ετές ομόλογο να υποχωρεί από το 20,1% στο 17,3% ενώ έφθασε έως 16%.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Γενικός Δείκτης επανέκτησε με θεαματικό τρόπο τις 800 μονάδες μετά από έξι συνεδριάσεις και διαπραγματεύεται στις 824 μονάδες με ράλι +9%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 758,37 μονάδες. (+0,37%) στο άνοιγμα.

Ο τζίρος σε πολύ αυξημένα επίπεδα καθώς διαμορφώνεται στα 121 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος εκτοξεύεται στα 246 εκατ. τεμάχια, με τα 228 εκατ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί στις τράπεζες και τα 5,4 εκατ. στα warrants. 

Θυμίζουμε ότι η αγορά και χθες σημείωσε ράλι αντίδρασης, αλλά μικρότερης έντασης, με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει +4,64%, τον FTSE 25 στο +4,66% και τον τραπεζικό δείκτη +6,64%.
Το ράλι στο εληνικό χρηματιστήριο αποδίδεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε μια θεαματική κυβίστηση.

Ενώ προεκλογικώς αναφερόταν στην λύση του haircut ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο….σε  9-10 ημέρες μετά τις εκλογές εγκατέλειψε το haircut και προτείνει ανταλλάξιμα ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης για τα δάνεια του EFSF και peprtual ομόλογα χωρίς λήξη ουσιαστικά για τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, τα διακρατικά δάνεια και τον δανεισμό του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα εγκατέλειψε το haircut άρα έρχεται πιο κοντά η συμφωνία με την ΕΕ.
Τα νέα δεδομένα αλλάζουν άρδην το κλίμα στην ελληνική αγορά στα ομόλογα και στο χρηματιστήριο.

Το haircut ήταν casus belli αιτία πολέμου και το haircut στο χρέος η Ελλάδα το εγκατέλλειψε.
Στο χρηματιστήριο σημειώνεται ράλι με τις τράπεζες στο επίκεντρο να σημειώνουν άλμα 12% έως +20% και εντυπωσιακούς όγκους ενώ στα warrants σημειώνεται ράλι +29%.

Επίσης στα ομόλογα σημειώνεται εντυπωσιακή βελτίωση οι αποδόσεις υποχωρούν κατακόρυφα και γενικώς επικρατεί πολύ θετικό κλίμα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017