Εκατοντάδες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στην Κρήτη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Εκατοντάδες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στην Κρήτη

31.07.2015 13:54

Την αυξημένη τουριστική κίνηση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στην Κρήτη και επιλέγουν τα δυο αεροδρόμια του νησιού για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα, ωστόσο εντοπίζονται και συλλαμβάνονται με πλαστά διαβατήρια.

Μάλιστα ο αριθμός των συλληφθέντων το τετράμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος 2015 είναι αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.

Τα αεροδρόμια «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στα Χανιά αποτέλεσαν το τελευταίο τετράμηνο σημείο από το οποίο παράνομοι μετανάστες θέλησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα ωστόσο αντί για την Ευρώπη βρέθηκαν στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στο νησί, από την 1η Απριλίου έως και τα τέλη Ιουλίου, στα δυο κρητικά αεροδρόμια έγιναν 358 συλλήψεις.

«Πρωταθλητής» στον αριθμό των συλλήψεων αναδεικνύεται για το φετινό καλοκαίρι ο Ιούνιος με 118 συλλήψεις. Τον Απρίλιο έγιναν 71 συλλήψεις, τον Μάιο 75 και τον Ιούλιο 94 συλλήψεις. Το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είχαμε 254 συλλήψεις με τις περισσότερες -125- τον Ιούλιο και ακολούθησαν ο Ιούνιος με 77, ο Μάιος με 29 και ο Απρίλιος με 23 συλλήψεις.

Οι βασικοί προορισμοί των παράνομων μεταναστών είναι αεροδρόμια χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ η πλειονότητα των συλληφθέντων προέρχεται από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, ανάμεσα τους και παιδιά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017