Εισβολή των εισαγγελικών αρχών στην Deutsche Bank | Mikrometoxos.gr

Εισβολή των εισαγγελικών αρχών στην Deutsche Bank

09.06.2015 14:55

Τα προβλήματα για το νέο CEO της Deutsche Bank, τον Βρετανό John Cryan, ξεκίνησαν πριν καλά καλά προλάβει να καθίσει στην νέα του θέση.

Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας πως ο John Cryan αναλαμβάνει την θέση του Anshu Jain, το γραφείο του στην Φρανκφούρτη γέμισε από εισαγγελείς, υπενθυμίζοντάς του πως έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες μπροστά του.

Συγκεκριμένα, η γερμανική τράπεζα ανέφερε:

Σήμερα τα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη ερευνήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές. Η έρευνα που διεξάγει αφορά για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες πελατών της. Οι εργαζόμενοι της Deutsche Bank δεν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα.

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια η νέα αυτή υπόθεση για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες πελατών της στη Ρωσία, που αφορά συναλλαγές ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο τεσσάρων ετών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας δέχεται απανωτά χτυπήματα έπειτα και από τα κανονιστικά προβλήματα που στιγμάτισαν την εικόνα της, συμπεριλαμβανομένων της έρευνας για χειραγώγηση διατραπεζικού επιτοκίου (Libor), φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017