Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα…

Εντάξει, Βόλφγκανγκ.
Όλοι θα σεβόμαστε και θα τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες.
Παίρνουμε παράδειγμα από την VW, την Deutsche Bank και την Siemens.

_________

Tou Γιάννη Παπαδογιάννη στο fb

Για πολλά γέλια και ακόμα περισσότερα κλάματα η ιστορία του ομογενή Κερκουλά που παρουσίασε ο Τάσος Τέλλογλου στην εκπομπή Ιστορίες του Σκάι την περασμένη Τρίτη (10/01).

Ο Κερκουλάς ο οποίος νεος μετανάστευσε στις ΗΠΑ, το 1976 άφησε στο χωριό του κάπου στη Λακωνία 480.000 δολάρια δωρεά με όρο να γίνει κάποιο κοινωφελές έργο στο χωριό. 40 χρόνια μετά οι 200 κάτοικοι του χωριου δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να κάνουν με τα χρήματα, τα οποία πια έχουν γίνει 1,5 εκατ. ευρώ με τους τόκους τόσων ετών!

Καλά έκανε και άφησε τα λεφτά στο χωριό ο Κερκουλάς, ρωτά ο Τέλλογλου. Βόμβα είναι τα χρήματα απαντά ο πρώην πρόεδρος. Μας έβαλε βόμβα, πάντα τα χρήματα στους έλληνες είναι βόμβα, λέει ο άνθρωπος! Θεός.

Στο ίδιο χωριό, παρουσιάζει η εκπομπή, δημιουργήθηκε τυροκομείο με δωρεά ομογενή το οποίο μερικά χρόνια μετά έκλεισε και τώρα είναι κτίριο φάντασμα. Γιατί έκλεισε; Λόγω κακοδιαχείρισης λέει ο πρώην πρόεδρος.

Επίσης στο χωριό υπάρχει άλλο ένα κτίριο – φάντασμα, τα σφαγεία τα οποία δημιουργήθηκαν με χρήματα της ΕΕ, δούλεψαν κάποια χρόνια, αλλά λέει ο πρώην πρόεδρος δεν μπόρεσε να γίνει η αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός με αποτέλεσμα να κλείσουν με οδηγία της ΕΕ.

Και τέλος, υπάρχει άλλο ένα κτίριο – φάντασμα, το «καστανάδικο» το οποίο επίσης έγινε με επιδότηση (60%) της ΕΕ αλλά λίγα χρόνια μετά έκλεισε. Γιατί; Λόγω κακοδιαχείρισης λέει ο πρώην πρόεδρος. Για να μην το κουράζουμε με αναλύσεις και πολλά λόγια: δεν υπάρχει σωτηρία.

Υ.Γ. Μια εναλλακτική που εξετάζεται για την αξιοποίηση του 1,5 εκατ. του Κερκουλά είναι να τα μοιράσουν σε κάθε σπίτι στο χωριό!!!!!!!!!. Λαμπρή ιδέα, νομίζω, καθώς στην κατανάλωση έχουμε μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
(Η ιστορία του Κερκουλά ξεκινά από το ’37)

To SKAI.gr είναι ένα web site με ειδήσεις, σχόλια, live streaming και πρόγραμμα τηλεόρασης. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα τελευταία νέα σε Ελλάδα και εξωτερικό, και να δείτε όλες τις εκπομπές του ΣΚΑΪ σε video on demand.
SKAI.GR|ΑΠΟ ΣΚΑΙ
________

ΓΡΑΦΟΥΝ στο FB…

Εντάξει, να στείλουμε τον Παπανδρέου στα κάτεργα για το “λεφτά υπάρχουν”.
Τον Αλέξη πού θα πρέπει να τον στείλουμε για το “σκίζουμε το μνημόνιο με ένα νόμο”;
Ο Σαμαράς πού πρέπει να πάει για τα Ζάππεια;
Ο Καραμανλής της “θωρακισμένης οικονομίας”;
Αν το πάμε έτσι, πρέπει να μετατρέψουμε όλες τις βραχονησίδες σε Αλκατράζ για πολιτικούς.

  • ΚΑΙ το ανάλογο σχόλιο…

Μην υπερβάλλεις… Χωράνε και τραπεζίτες, καναλάρχες, εκδότες, δημοσιογράφοι, δικαστές στις 3.500 βραχονησίδες και αραιοκατοικημένες: Π.χ. Βάζεις Καμμένο, Φίλη, Βενιζέλο, Πάγκαλο στα Ίμια… κοκ….

_________

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Σύμβουλος του Άδωνι του άριστου είχε συστήσει εταιρεία μέσω της τραγουδίστριας γυναίκας του και τα έπαιρνε από τη Novartis. Προφανώς δεν ήταν ο μόνος. Κανένα κανάλι ,από αυτά που 3 μέρες τώρα μας πληροφορούν για το χιόνι στην Καστορία Γενάρη μήνα, δεν είπε μια κουβέντα για αυτό. Όλοι μιλούν για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που μπορεί να ζημίωσε το δημόσιο με κάποια δις ευρώ αλλά κανένα τηλεοπτικό μέσο δεν έχει κάνει ένα ρεπορτάζ για αυτό. Παίξτε λίγο χιονοπόλεμο ακόμα…

________
ΣΧΟΛΙΟ του Γιάννη Λοβέρδου στο fb: Σήμερα φοβάμαι ότι θα σας στενοχωρήσω. Γιατί έχω αποφασίσει να σας λέω αλήθειες, δυσάρεστες αλήθειες. Βλέπετε από ψεύτες, η χώρα είναι γεμάτη. Και στην κυβέρνηση, και στα κόμματα, και στη Βουλή και στα κανάλια οι ψεύτες είναι μπόλικοι. Εγώ είπα να προσπαθήσω να κάνω τη διαφορά και να σας λέω αλήθειες, έστω κι αν σας ενοχλώ. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Φινλανδοί, ούτε οι Τούρκοι, ούτε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε οι εβραιομασόνοι ούτε οι Νεφελίμ. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς οι Έλληνες. Με τον ωχαδερφισμό μας, με την κουτοπονηριά μας, με τη μιζέρια μας, με τον φρατριασμό μας, με την ανηθικότητα μας, με την αχαριστία μας, με την κακή νοοτροπία μας. Οτι όλοι μας οφείλουν κι εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση.

Οι πολιτικοί μας είναι πράγματι άθλιοι. Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια. Και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όσους μας λένε τα μεγαλύτερα παραμύθια. Όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Χίτλερ: «Οσο πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει ο κοσμάκης». Και προσπαθούμε συστηματικά να επιβεβαιώσουμε την ρήση αυτή…

Αν δεν αλλάξουμε όλα αυτά, η χώρα δεν έχει ούτε μέλλον ούτε σωτηρία. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο κι αν με βρίσετε, όσο κι αν με αντιπαθήσετε επειδή δεν σας λέω αυτά που ενδεχομένως θα θέλετε να ακούσετε. Αλλά εμείς οι Ελληνες, στην πλειοψηφία μας (διότι υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στη χώρα, μολονότι έχω την αίσθηση ότι λιγοστεύουν καθημερινά) φταίμε για όλα…

_______