Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα… | Mikrometoxos.gr

Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα…

26.10.2016 13:32

ΔΕΗ- ΑνακοίνωσηΗ ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, με τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας πακέτου λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής καθίσταται φανερή η ζημία της ΔΕΗ από την εφαρμογή των αποκαλούμενων ΝΟΜΕ δεδομένου ότι η μέση τιμή της δημοπρατηθείσας ενέργειας είναι σαφώς κάτω από το κόστος παραγωγής της και κοντά στην τιμή εκκίνησης. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ως προς την ύπαρξη πραγματικού ανταγωνισμού το γεγονός ότι με τιμή εκκίνησης 37,37 ευρώ/MWh η υψηλότερη ήταν 37,50 ευρώ/MWh. Η Επιχείρηση επιφυλάσσεται για την προάσπιση των συμφερόντων της προς κάθε κατεύθυνση. (ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από γνωστούς για την νοοτροπία και απληστία τους)

…………………………

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ μία φορά η ΕΥΡΩΒ δοκιμάζει το ανοδικό trend που τόσο καιρό συντηρεί και δίνει αντιδράσεις. Μόνο μία διάσπαση θα δώσει άμεσα πτωτική κίνηση . Το 0,53 κοντινή και το 0,5450 κύρια αντίσταση. Μϊα διάσπαση του 0,5150 μπορεί να μας φέρει στο 0,4850 ευρώ.

…………………………

ΑΝΑΛΥΤΕΣ της αρλούμπας: 

Ρωτάει ο Τάκης Χατζής (ΣΚΑΪ) πώς γίνεται και θεωρείται βιώσιμο το χρέος της Ιαπωνίας που είναι μεγαλύτερο από το δικό μας! Άντε τώρα να του εξηγείς τι διαφορές έχει η οικονομία της Ιαπωνίας από την ελληνική. Για να μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες: όση διαφορά έχει ένα Toyota από ένα τρίκυκλο ή μια τηλεόραση SONY HD από τον μπερντέ του Καραγκιόζη (Επ. Χαλδ. στο fb)..

………………………..

ΣTΟ «ΠΑΖΛ» των δικαστικών αποφάσεων οι οποίες παρέχουν την ανακούφιση σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες συντελούν και οι:-

• Προσωρινή διαταγή δικαστηρίου στην Πελοπόννησο, που για χρέη 23.000 ευρώ όρισε ως μηνιαία δόση εξόφλησης ποσό 40 ευρώ (λαμβάνοντας υπόψη την κάκιστη οικονομική κατάσταση της οφειλέτριας, λόγω και της ανεργίας της για κάποιο διάστημα), με προοπτική να καταβάλλεται το ποσό ?όπως είχε προταθεί? από τη σύνταξη συγγενούς της.

• «Κούρεμα» οφειλής σχεδόν 90.000 ευρώ που έχει από στεγαστικό δάνειο ένας ιδιωτικός υπάλληλος, με «μπλόκο» στην εκποίηση της κύριας κατοικίας του 112 τ.μ., όπου συγκατοικεί με τη σύζυγό του (που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας) και το ανήλικο παιδί του. Εχοντας και οι δύο εισοδήματα σχεδόν 1.425 ευρώ τον μήνα (με το αναπηρικό επίδομα) αλλά και αυξημένες ανάγκες στη διαβίωσή τους, ορίστηκε δόση αποπληρωμής 150 ευρώ μηνιαίως.

• Προστασία προσωρινής μορφής σε ζευγάρι με 3 παιδιά, που έχουν οφειλή ύψους 278.000 ευρώ και συνολικό εισόδημα 1.120 ευρώ από αγροτικά εισοδήματα και σύνταξη. Εμποδίζοντας την εκποίηση της α’ κατοικίας και «παγώνοντας» μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης τη νομική και πραγματική κατάσταση περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων (αγροτεμαχίων κ.λπ.), το δικαστήριο όρισε σε 200 ευρώ τη μηνιαία καταβολή.

……………………………….

ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η επιμονή ορισμένων Ελλήνων να ειρωνεύονται τις προσπάθειες της χώρας μας, όσον αφορά την πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων – πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι Γερμανοί τεκμηριώνουν το δικαίωμα μας να τις απαιτήσουμε.

ΟΜΟΙΩΣ ακατανόητη είναι η στάση αυτών που δεν συμφωνούν στη διεκδίκηση της διαγραφής ενός μεγάλου μέρους των δημοσίων χρεών της πατρίδας μας – χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κάναμε πολλά λάθη στο παρελθόν, τα οποία δημιούργησαν ένα μέρος τους.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ δεν αιματοκυλίσαμε τον πλανήτη, όπως η Γερμανία, στην οποία εγκρίθηκε μία ανάλογη διαγραφή, με την πληρωμή των υπολοίπων με ρήτρα αύξησης των εξαγωγών… Την στιγμή μάλιστα που διέθετε τα χρήματα για να πληρώσει, όπως φαίνεται από σχετικές διδακτορικές έρευνες, ακόμη και γερμανικές….

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι εάν η Γερμανία εξοφλούσε τα χρέη της απέναντι μας, τα οποία υπερβαίνουν τα 250 δισ. ευρώ με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, τότε δεν θα είχαμε κανένα λόγο να απαιτήσουμε διαγραφή… Κάτι που όμως είναι αδύνατον να επιτύχουμε, εάν δεν μας στηρίξουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και οι Η.Π.Α.

……………………………….

ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ (ξανά…): Η ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4, παρ. 4 του Κανονισμού 2273/2003 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι σε εκτέλεση της από 09.06.2016 σχετικής απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προέβη την 25.10.2016 σε αγορά 900 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης ευρώ 0,5510. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε σε ευρώ 499,20 . Οι ως άνω μετοχές αγοράστηκαν μέσω του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΚΑΠΠΑ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

………………………………

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017