Είναι 92 ετών και τερμάτισε στο Μαραθώνιο

Μαθήματα ζωής δίνει η Χάριετ Τόμσον – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η 92χρονη Χάριετ Τόμσον είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο που μετείχε στο Μαραθώνιο του Σαν Ντιέγκο και κατάφερε να διανύσει 42.195 χλμ και να τερματίσει σε 7 ώρες, 24 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα!
http://www.newsbeast.gr/
Στη γραμμή τερματισμού η μαραθωνοδρόμος, που συμμετείχε για 16η φορά, έγινε δεκτή με επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα από δεκάδες θεατές και δημοσιογράφους.«Πονάω λίγο αλλά όλα είναι καλά. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι κατάφερα να τερματίσω σε αυτό τον Μαραθώνιο. Σε μια κάποια στιγμή ήμουν πράγματι κουρασμένη. Υπήρχε μια ανηφόρα μπροστά μου και είχα την εντύπωση πως έπρεπε να ανεβώ ένα βουνό. Και είπα μέσα μου “στην ηλικία σου, μήπως αυτό που κάνεις είναι λίγο τρελό;”» εξήγησε στην εφημερίδα Charlotte Observer.

Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ κατείχε μια άλλη Αμερικανίδα, η Γκλάντις Μπάριλ, η οποία ήταν 92 ετών και 19 ημερών όταν είχε αγωνιστεί στον μαραθώνιο στη Χονολουλού το 2010.

Η Χάριετ Τόμσον μετείχε στο Μαραθώνιο που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου, νόσου της οποίας επέζησε δύο φορές. Ωστόσο ο καρκίνος σκότωσε τον σύζυγό της, τους δύο γονείς της και τρία από τα αδέλφια της.

Αυτή η γιαγιά δέκα μικρών εγγονών δεν κατάφερε, ωστόσο, να βελτιώσει το ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ Μαραθωνίου στην κατηγορία των 90-94 ετών, το οποίο κατείχε από το 2014 με χρόνο 7 ώρες, 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Η δρομέας είχε δηλώσει πριν από την έναρξη του αγώνα ότι το προπονητικό της πρόγραμμα περιοριζόταν στα 17 χλμ.