Είναι κατανοητό ότι χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές, ενώ η μεταβλητότητα θα είναι αυξημένη ως τις 29/12.

Ανοδική η εβδομάδα, μετά την πρωτοφανή πτώση της προηγούμενης, χωρίς όμως να μας δώσει τεχνικά κάποια διάσπαση αντίστασης ενώ και η αντίδραση αυτή δεν κάλυψε παρά ένα μικρό μέρος της πτώσης και είχε και μικρότερους όγκους, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Το μόνο θετικό στοιχείο η διατήρηση του επιπέδου των 810 μονάδων.

Η περίοδος που διανύουμε οριοθετείται αποκλειστικά από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μπορεί η νέα σημαντική άνοδος των διεθνών Αγορών, οι δηλώσεις Τσίπρα στο Reuters, η λήξη των Παραγώγων, η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με το KKR, να έπαιξαν ρόλο στις διακυμάνσεις των τελευταίων ημερών, όμως το γεγονός που θα καθορίσει την πορεία του Γενικού Δείκτη είναι η Προεδρική εκλογή.

Σε περίπτωση μη εκλογής θα αυξηθεί η πολιτική αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα η Αγορά να αναζητήσει στηρίξεις σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η διάσπαση των 800 μονάδων θα ανοίξει τον δρόμο προς τις επόμενες στηρίξεις των 750 και 650 μονάδων.

Όταν προκύψει νέα σταθερή Κυβέρνηση και βρει τον Ευρωπαϊκό της βηματισμό, θα προκύψουν σημαντικές ευκαιρίες αφού οι αποτιμήσεις είναι υποτιμημένες.

Σε περίπτωση εκλογής Προέδρου ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί να καλύψει τις απώλειες της τρέχουσας περιόδου (προς τις 1050 μονάδες).

Είναι κατανοητό ότι χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές ενώ η μεταβλητότητα θα είναι αυξημένη ως τις 29/12.

Λόγω των αργιών (24,25,26/12 ) να προσεχθεί ότι μετά την συνεδρίαση της Τρίτης που διεξάγεται η δεύτερη ψηφοφορία, η επόμενη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου είναι στις 29/12 την ημέρα που διεξάγεται η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία.

“Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις του έτους που θα ακολουθήσουν θα έχουν ιδιαίτερα έντονες κινήσεις”, εκτιμά ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust.

* ,