Η τεχνική ανάλυση παίζει το ρόλο του κομπάρσου

Ο Γενικός Δείκτης έκανε, ως όφειλε, μια τεχνητή διορθωτική ανοδική κίνηση προσπαθώντας να προσεγγίσει το χώρο, που εκτείνεται μεταξύ των 870 με 900 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Επίπεδο όπου αντιπροσωπεύει αντίστοιχα τα ποσοστιαία Fibonacci Retracement των 25% και 38,2% της πρόσφατης μεγάλης πτώσης από τις 1048 έως τις 810 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

Στατιστικώς η αδυναμία διαπερατότητας των εν λόγω ποσοστιαίων περιοχών, 870 – 900 μονάδες, οδηγεί σε νέα καθοδική κίνηση με καταγραφή τιμών χαμηλότερων της βάσης, στις 810 μονάδες.

Επίσης διαγραμματικά έτσι όπως στοιχειοθετείται το περιβάλλον με το Γενικό Δείκτη να κοντοστέκεται χαμηλότερα της γραμμής, που ενώνει τους δύο προηγούμενους τοπικούς πυθμένες, στις 853 και 870 μονάδες τα δεδομένα ενισχύουν το σενάριο συνέχειας της πτώσης

Και κίνησης προς το τελευταίο προπύργιο των “Bulls” στις 800 με 790 μονάδες ανοίγοντας έτσι το πεδίο για την άλωση των 760 μονάδων.

Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης μπορέσει να περάσει ανοδικά με ισχυρό τζίρο συναλλαγών από τις 900 μονάδες θα θέσει ως επόμενο στόχο τη ζώνη των 935 με 950 μονάδων.

Βέβαια σε αυτή τη φάση της Αγοράς με το πολιτικοοικονομικό στερέωμα να καρκινοβατεί οποιαδήποτε ανοδική σκέψη θα πρέπει να έχει καταλύτη την 29η Δεκεμβρίου.

Είναι ίσως από τις σπάνιες περιπτώσεις που η τεχνική ανάλυση παίζει το ρόλο του κομπάρσου έχοντας ως πρωταγωνιστή μια καταληκτική ημερομηνία, όπου μπορεί να αλλάξει ριζικά τη βραχυχρόνια στρατηγική αναφέρει ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.