ΕΧΑΕ: Σκέτη ομορφιά στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή της... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΧΑΕ: Σκέτη ομορφιά στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή της…

11.01.2015 10:10

ΕΧΑΕ: Αν τα 306 εκατ. ευρώ της αποτιμησής τους στο ταμπλό τα αντιπαραθέσουμε με το ανθηρό ταμείο των 164 εκατ. ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή τότε καταλήγουμε στη διαπίστωση ότι αυτό αντιπροσωπεύει το 53,6% της κφσης τους…

Λόγω τώρα του μηδενικού τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας μπορούν να συμβούν πολλά ωραία πράγματα στο προσεχές ή και στο μακρινό μέλλον:

Όπως ας πούμε μια πολύ δελεαστική μερισματική απόδοση για την επόμενη τριετία  μεταξύ 8,5% έως 9,8%.

Μια απόδοση αυτής της τάξεως κάθε άλλο παρά αδιάφορη θα μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένης της υποχώρησης των προθεσμιακών καταθέσεων κάτω από 2% αλλά και των εταιρικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται κοντά στο 8%.

Από εκεί και πέρα τα μεγέθη του εννεαμήνου δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα με την περυσινή χρονιά λόγω των θετικών δυνατών εκτάκτων αποτελεσμάτων από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (+29 εκατ. ευρώ) και της δημόσιας πρότασης της Coca Cola (+11 εκατ. ευρώ).

Οδηγό εξακολουθεί να αποτελεί η δραστηριότητα στην υποκείμενη αγορά η οποία έχει χάσει σε δυναμική από το δεύτερο τρίμηνο το οποίο ήταν το δυνατότερο της χρονιάς (192 εκατ. ευρώ).

Η μέση συναλλακτική δραστηριότητα του δ’ τριμήνου βρίσκεται στα 100 εκατ. ευρώ, με τον Νοέμβριο ωστόσο να κινείται κάτω από τα 80 εκατ. ευρώ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017