ΕΣΗΕΑ: Όχι στον εκφοβισμό των κοινοβουλευτικών συντακτών

Βουλευτές πρώτα κάνουν δηλώσεις στους δημοσογράφους και μετά διαψεύδουν όσα οι ίδιοι λένε – Το παράδειγμα της Χρυσούλας Γιαταγάνα

«Όχι στον εκφοβισμό των κοινοβουλευτικών συντακτών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα τελευταία φαινόμενα βουλευτών που σπεύδουν να διαψεύσουν όσα οι ίδιοι λένε στους δημοσιογράφους.

Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν είναι σημερινό, όμως, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να εξελίσσεται ένα πολιτικό παιχνίδι από ορισμένους εις βάρος των εργαζομένων του Τύπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της κυρίας Χρυσούλας Γιαταγάνα που ενώ παρέθεσε με κάθε λεπτομέρεια όσα η ίδια γνωρίζει για την υπόθεση Χαϊκάλη ενώπιον αρκετών κοινοβουλευτικών συντακτών στην συνέχεια έσπευσε να τα διαψεύσει γραπτώς!

Όπως αναφέρουν 31 κοινοβουλευτικοί συντάκτες σε επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ «Τα τελευταία 24ωρα βουλευτές επιχειρούν να εμπλέξουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στα όποια πολιτικά ή προσωπικά τους παιχνίδια. Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου, να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους, όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όσο και σε διαδρόμους της Βουλής. Θεωρούμε αυτή την πρακτική απαράδεκτη, απαξιωτική και υπονομευτική για την εργασία μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί τον εκφοβισμό μας».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Αντώνης Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Έλενα Βαρίνου, Κατερίνα Βλαχοδήμου , Πηνελόπη Γκάλιου, Λευτέρης Γαλανός, Αντώνης Γαλανόπουλος, Αλέξανδρος Διαμάντης, Μαριτίνα Ζαφειριάδου, Αθηνά Ζύμαρη, Νατάσσα Θωμά , Χάρης Ιωάννου, Αγγελική Καραγεώργου, Κώστας Κωνσταντόπουλος , Ειρήνη Κωστάκη, Γιώργος Λυκουρέντζος, Ανδρέας Μακρίδης, Χρήστος Μπόκας, Γιώργος Μπουρδάρας, Όλγα Παναγιωτίδου, Κώστας Παπαγιάννης, Αντιγόνη Πανέλλη, Γιώργος Πίκουλας, Δημήτρης Ράντος, Λάμπρος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Τζαννετάτος, Ευαγγελία Τσικρίκα, Δημήτρης Τάκης, Νίκος Τσιμπίδας, Γιώργος Χατζηδημητρίου, Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου. Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως «θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα. Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων δημοσιογράφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, που τις τελευταίες ώρες βιώνουν απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές και τις οποίες καταγγέλλουν με την παρακάτω δήλωσή τους…»