ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΚΛΗΡΟ» ΣΟΙΜΠΛΕ - Handelsblatt: Η Μέρκελ παίρνει πάνω της το ζήτημα της Ελλάδας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΚΛΗΡΟ» ΣΟΙΜΠΛΕ – Handelsblatt: Η Μέρκελ παίρνει πάνω της το ζήτημα της Ελλάδας

10.06.2015 22:19

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΚΛΗΡΟ» ΣΟΙΜΠΛΕ

Handelsblatt: Η Μέρκελ παίρνει πάνω της το ζήτημα της Ελλάδας

Με τον γενικό τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” αναφέρεται στους χειρισμούς της Αγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.

Handelsblatt: Η Μέρκελ παίρνει πάνω της το ζήτημα της Ελλάδας

Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.

Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Τουναντίον, στον αντίποδα, σύμφωνα με την “Handelsblatt” η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017