ΕΚΤ: Τον Μάρτιο η έναρξη της αγοράς κρατικών ομολόγων | Mikrometoxos.gr

ΕΚΤ: Τον Μάρτιο η έναρξη της αγοράς κρατικών ομολόγων

21.01.2015 18:43

Στα 50 δισ. ευρώ μηνιαίως θα ανέρχεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ειδικότερα, κορυφαίες τραπεζικές πηγές της Φρανκφούρτης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, υπογραμμίζουν πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα ξεκινήσει πιθανώς τον Μάρτιο και θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2016.
Ως προς το μέγεθός του, σημειώνουν πως το μηνιαίος ύψος θα κυμαίνεται στα 50 δισ. ευρώ, με το συνολικό ποσό για τους 22 μήνες διάρκειας του προγράμματος, να διαμορφώνεται στα 1,1 τρισ. ευρώ.
«Το πρόγραμμα, το οποίο θα εστιάσει στην αγορά κρατικών ομολόγων, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο» διαμηνύουν χαρακτηριστικά οι τραπεζικές πηγές.
«Η πρόταση της ΕΚΤ περιλαμβάνει τη μηνιαία αγορά ομολόγων, αξίας 50 δισ. ευρώ, έως το τέλος του 2016» συμπληρώνουν εμφατικά. Ας σημειωθεί πως το επίμαχο δημοσίευμα έρχεται μόλις μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία ο M. Draghi αναμένεται να ανακοινώσει σημαντικές λεπτομέρειες για τη δομή και το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Στον απόηχο του δημοσιεύματος του Bloomberg, το ευρώ ενισχύεται στο +0,7% και τα 1,1638 δολάρια/ευρώ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017