ΕΚΤ: Σας θέλουμε στο ευρώ, αλλά το θέμα είναι η εμπιστοσύνη - «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» από την BUNDESBANK - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΚΤ: Σας θέλουμε στο ευρώ, αλλά το θέμα είναι η εμπιστοσύνη – «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» από την BUNDESBANK

14.06.2015 01:17

Με μία αξιόπιστη κυβέρνηση δεν έχει σημασία εάν κάποιο μέγεθος δεν επιτευχθεί εγκαίρως, αλλά αν χαθεί η εμπιστοσύνη, οι δανειστές απαιτούν άμεσα αποτελέσματα», λέει ο Πίτερ Πράετ της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, είπε στην Der Standard ο κορυφαίος οικονομολόγος της ΕΚΤ Πίτερ Πράετ.

Υπογράμμισε ωστόσο την ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών που πρέπει να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αυτών που τους παρέχουν οικονομική υποστήριξη.

«Οταν μία χώρα συμφωνεί να κάνει κάτι, πρέπει να υλοποιήσει την συμφωνία. Οσο πιο αξιόπιστη είναι μία χώρα, τόσο πιο υπομονετικοί μπορούν να είναι οι δανειστές και να δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη», σημείωσε.

«Εάν μία κυβέρνηση είναι αξιόπιστη, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν ένα συγκεκριμένο μέγεθος μίας συμφωνίας δεν επιτευχθεί ακριβώς, σε ένα έτος. Το πρόβλημα είναι ότι εάν χάσεις αυτή την εμπιστοσύνη, η κατάσταση γίνεται περίπλοκη και οι δανειστές απαιτούν πλέον άμεσα για αποτελέσματα», εξήγησε ο Πράετ στην αυστριακή εφημερίδα.

Bundesbank: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις έμμεσες συνέπειες ενός Grexit
Την ίδια περίπου ώρα, η αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας με δική της συνέντευξη στην Rheinische Post προειδοποιούσε για το «άλμα στο άγνωστο» που θα συνόδευε ένα Grexit.

«Οι άμεσες συνέπειες μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες θα είναι μικρότερες, καθώς οι άμεσες απαιτήσεις τραπεζών προς την Ελλάδα είναι μικρότερες», σημείωσε η Κλόντια Μπουχ, αλλά προειδοποίησε ότι «κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι έμμεσες συνέπειες».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017