Μήπως υπερβάλουν αυτοί που θεωρούν την Ελλάδα “Μεγάλο Πρόβλημα”;

ΕΙΝΑΙ λοιπόν πρόβλημα η Ελλάδα… μάλιστα…

ΚΑΙ δεν είναι πρόβλημα τα 700 τρις έκθεσης του Συστήματος – ήτοι σε 10 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ – σε «προϊόντα» και «αξίες» που δεν υπάρχουν παρά μόνο σε ηλεκτρονικά κουρελόχαρτα.

ΚΑΙ δεν είναι πρόβλημα ότι 4 Αμερικάνικες Τράπεζες ελέγχουν και εκτίθενται σε αυτήν την αγορά κατά 400 τρις δολάρια (25 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ), με τον δείκτη έκθεσης της πρωταθλήτριας GoldmanSachs να είναι πάνω από 500% από το minimum απαιτούμενο κεφάλαιο για την λειτουργία της…

Δεν είναι καθόλου πρόβλημα για τον κόσμο και τον Ομπάμα που έλεγε … Δεν είμαστε Ελλάδα, ότι αυτή η Τράπεζα έχει πάγια 162 δις και υπερπολλαπλάσια έκθεση πολλών δεκάδων τρισεκατομμυρίων.

”Tip of the iceberg.”:  Οι ίδιες τράπεζες, που έχουν κληθεί να καταβάλουν τον οβολό της ελευθερίας τους, κάπου 100 δισ. δολάρια πρόστιμα για απάτες και καταστρατηγήσεις όλου του Χρηματοπιστωτικού Δικαίου.

Δεν είναι πρόβλημα ότι στις αγορές νομισμάτων και ΜΟΝΟ τζιράρονται καθημερινά με τιμές 2013 άνω των 5 τρις δολαρίων,  25 ΑΕΠ της Ελλάδας, σε 3 μέρες όλο το ΑΕΠ της Ευρώπης και σε 3 βδομάδες όλο το ΑΕΠ του πλανήτη. Σε έναν χρόνο 17 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ!!

Ενώ μόνο στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ τζιράρεται άλλο ένα τρις δολάρια… όσο το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα της υπερδύναμης.

 

Συνεχίζεται…

* ,