Δ. Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ λέει ψέματα – Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα μετά το 2018

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΔΝΤ, μετά το χθεσινό άρθρο – παρέμβαση του Π. Τόμσεν.  «Η θέση της κυβέρνησης ήταν και είναι σαφής.  Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σταθερή στα εργασιακά και τα δημοσιονομικά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της β? αξιολόγησης, χωρίς τη νομοθέτηση νέων μέτρων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για ψευδή στοιχεία, του ΔΝΤ και κάλεσε το Ταμείο να δείξει σεβασμό στον ελληνικό λαό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ από το 2011 ως το 2013 όταν το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη και η χώρα είχε μεγάλη ύφεση η οποία κυμάνθηκε μεταξύ 3,3% ως 6,6%

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για ψευδή στοιχεία τα οποία επικαλούνται στο άρθρο τους οι Τόμσεν και Όμπσφελντ, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό, το Ταμείο να μην βασίζεται σε ανακριβή και ψευδή στοιχεία.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγιναν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού έχουν τεθεί οι στόχοι και έχουν μπει οι βάσεις για την ελληνική οικονομία για το 2017. Ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση, έκλεισε για άλλη μια φορά το σενάριο των εκλογών, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τη χώρα και την κοινωνία στη «συμμαχία των προθύμων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίσης οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προστεθούν σε όσους από την ελάσσονα αντιπολίτευση απεργάζονται σενάρια αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση νέων μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος, πρόσθεσε.

Η θέση της κυβέρνησης ήταν, είναι και θα είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, έγιναν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές, μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ.

«Από τη μια το σχέδιο της κυβέρνησης για την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε από την ανάκαμψη να ωφεληθούν κυρίως οι εργαζόμενοι. Και από την άλλη το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη που επιδιώκει τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και την αποσταθεροποίηση ώστε να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντάς το στη σημερινή κυβέρνηση», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα αποτύχει, «θα καταρρεύσει, όπως κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή και το success story που προσπάθησε να νεκραναστήσει το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ».

Πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά «αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε δεσμεύσει την χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030».