Δ. Παπαδημούλης για τηλεοπτικές άδειες: Όποιος δεν είναι εντάξει να φύγει και να πάμε στον επόμενο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Δ. Παπαδημούλης για τηλεοπτικές άδειες: Όποιος δεν είναι εντάξει να φύγει και να πάμε στον επόμενο

22.09.2016 16:04

«Όσοι είναι αρμόδιοι κατά νόμον -είτε είναι εκτελεστική εξουσία και διοίκηση, είτε είναι Δικαιοσύνη- πρέπει να είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση των προβλέψεων και σε ό,τι αφορά την καταβολή του ποσού και σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες και σε ό,τι αφορά τον αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες και όποιος δεν είναι εντάξει σε αυτά να φύγει, να πάει στην άκρη και να πάμε στον επόμενο» δήλωσε για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όσα έχουν θεσπιστεί είναι απολύτως νόμιμα και συνταγματικά. Η ΝΔ είχε τη δυνατότητα, όταν ετοιμαζόταν αυτή η νομοθεσία, να συνδράμει με προτάσεις και αντί γι αυτό, έδωσε τα ρέστα της για να σαμποτάρει τη διαδικασία» είπε ο κ.Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». Σημείωσε ότι «τα συμφέροντα, που ποντάρουν στην ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα, θα αποτύχουν και πάλι», εκτιμώντας για την αντιπαράθεση στο θέμα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη το ευφυολόγημα «ποτέ μην τα βάλεις με ένα γουρούνι σε έναν λασποπόλεμο, γιατί το γουρούνι στο τέλος-τέλος το ευχαριστιέται».

«Η Νέα Δημοκρατία λυσσάει κυριολεκτικά για την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, δίνει τα ρέστα της, έχουν πάθει οι άνθρωποι στερητικό σύνδρομο εξουσίας, έχουν μείνει 1,5 χρόνο μακριά από την κυβερνητική κουτάλα και έχουν πάθει ζημιά» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του διαγωνισμού, ενώ έκανε λόγο και για «μεγαλοσυμφέροντα, που κατ’ οικονομία τα ονομάζουμε διαπλοκή, τα οποία δε θέλουν να πληρώσουν για τη χρήση δημόσιων συχνοτήτων, που ‘χουν μάθει με το δανεικά και αγύριστα, που ‘χουν μάθει με το παίρνω δάνεια με αέρα, που ‘χουν μάθει έχω κανάλι το οποίο είναι ελλειμματικό, αλλά βάζω να πληρώνουν οι φορολογούμενοι μέσω του τραπεζικού δανεισμού που παίρνω χωρίς τραπεζικά κριτήρια».

«Αυτά είναι καρκινώματα, που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και νομίζω ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται όλος αυτός ορυμαγδός, ο πόλεμος που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες. Κατά τ’ άλλα νομίζω ότι για την κυβέρνηση Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή πρέπει να ‘ναι σταθερότητα, συνέπεια στην εφαρμογή όσων είναι νόμιμα, υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και να μην παρασυρθούμε στο γήπεδο του αντιπάλου, ενός μπουγαδοκαυγά με οξύτητα και με εμφυλιοπολεμικό κλίμα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μνημονιακή υποχρέωση ρητή από το 2010 -σελίδα 168 της αγγλικής έκδοσης του πρώτου μνημονίου- και δεν υλοποιήθηκε» παραπέμποντας και σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών τη ΝΔ, μεταξύ των οποίων και της Ντ. Μπακογιάννη, «που λένε κακώς δεν κάναμε εμείς αυτόν τον διαγωνισμό, έπρεπε να γίνει, αλλά έπρεπε να τον κάνουμε αλλιώς».

«Αν ήθελαν να τον κάνουν αλλιώς, ας έρχονταν στη Βουλή να υποδείκνυαν βελτιώσεις, προτάσεις κ.λπ. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έκαναν, γιατί υπηρετούσαν συμφέροντα όσων ευνοούνταν από την ασυδοσία και επίσης ότι τώρα έδωσαν τα ρέστα τους, για να μη γίνει αυτός ο διαγωνισμός. Έγινε, τώρα δίνουν τα ρέστα τους, για να αποτύχει» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «είναι επικίνδυνο λάθος για τη χώρα και το πολιτικό της σύστημα να γίνεται το Προσφυγικό αρένα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και κομματικών συμφερόντων».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017