Δ. Λευτάκης (Χρηματιστής): Πρόκληση για όλο το ευρωσύστημα η σωστή επαναλειτουργία του Χ.Α. | Mikrometoxos.gr

Δ. Λευτάκης (Χρηματιστής): Πρόκληση για όλο το ευρωσύστημα η σωστή επαναλειτουργία του Χ.Α.

01.08.2015 07:33

Δ. Λευτάκης (Χρηματιστής): Πρόκληση για όλο το ευρωσύστημα η σωστή επαναλειτουργία του Χ.Α.

Την… διεθνοποίηση του στοιχήματος του ανοίγματος της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς επιχειρεί να κάνει ο γνωστός χρηματιστής Διονύσης Λευτάκης, που αναφέρει ότι εφόσον το κλείσιμο του Χ.Α. και των τραπεζών δεν είναι… εσωτερικής καύσης υπόθεση, έτσι δεν είναι και το άνοιγμα της αγοράς!

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι το άνοιγμα του Χ.Α. και η προστασία της περιουσίας (της όποιας περιουσίας) έχει παραμείνει στους μικροεπενδυτές θα πρέπει να είναι το μείζον ζητούμενο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Λευτάκης τονίζει ότι το χρηματιστήριο δεν αφορά μόνο έναν φορέα αλλά όλους, από την κυβέρνηση ως την Επ. Κεφαλαιαγοράς, από τη διοίκηση του Χ.Α. έως την ΕΚΤ και τους ξένους οι οποίοι συμμετέχουν είτε ως επενδυτές, είτε μέσω αποφάσεων. Το άνοιγμα του Χ.Α. είναι ένα στοίχημα για όλους, όλοι έχουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η αγορά θα πρέπει να προσεχθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου σωστά, με όρους όμως επιβίωσης και φυγής προς τα εμπρός και όχι με όρους μιζέριας και διάλυσης.

Η λειτουργία ενός χρηματιστηρίου μιας χώρας όπως η Ελλάδα που πέρασε αυτό που πέρασε, με το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls και τον κίνδυνο αποχώρησης από το ευρώ, είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρωζώνη.

«Δεν πρέπει να γίνει διάλυση, να μην εξαϋλωθεί ο μικρός ιδιώτης επενδυτής που μπορεί να έχει τις τελευταίες οικονομίες του ακουμπισμένες σε μετοχές». Ο κ. Λευτάκης επισημαίνει ότι η παρούσα φάση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμμία προηγούμενη. Η επιτυχημένη επαναλειτουργία του Χ.Α. είναι ζήτημα που αφορά τον κ. Ντράγκι, την ΕΚΤ και όλη τη συνοχή της Ευρωζώνης» σχολιάζει…

«Μια ομαλή επανέναρξη των συναλλαγών στο Χ.Α. (έστω και με τους εύλογους αρχικούς κλυδωνισμούς) και μια σταδιακή εξομάλυνση και μετάβαση στην κανονικότητα, θα ήταν ένα πετυχημένο στοίχημα για όλο το ευρωσύστημα. Η Ελλάδα είναι εντός ευρώ, το χρηματιστήριο είναι… καθρέφτης, οπότε η σωστή επανατοποθέτησή του στο οικονομικό γίγνεσθαι είναι μια πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί από όλους».

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017