“Δώστε στην Ελλάδα τα χρήματα”, συστήνει στους Ευρωπαίους το Peterson Institute, να μην κλονιστεί εκ νέου ολόκληρη η Ευρώπη για μερικά εκατομμύρια ευρώ | Mikrometoxos.gr

“Δώστε στην Ελλάδα τα χρήματα”, συστήνει στους Ευρωπαίους το Peterson Institute, να μην κλονιστεί εκ νέου ολόκληρη η Ευρώπη για μερικά εκατομμύρια ευρώ

05.02.2015 02:37
“Μια βραχυπρόθεσμη ζημιά για την Ελλάδα δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ευρώπη μακροπρόθεσμα…”
“Δώστε στην Ελλάδα τα χρήματα”, συστήνει στους Ευρωπαίους το Peterson Institute, προκειμένου, όπως εξηγεί, να μην κλονιστεί εκ νέου ολόκληρη η Ευρώπη για μερικά εκατομμύρια ευρώ.
“Απλά δώστε στην Ελλάδα τα χρήματα”, προτρέπει ο ίδιος ο επικεφαλής του Peterson Institute – και πρώην μέλος του ΔΣ της Bank of England – Αdam Posen. Όπως επισημαίνει, η κατάσταση της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτή είναι η Ελλάδα και αυτή θα συνεχίσει να είναι.
“Για τον λόγο αυτό, δώστε της τα χρήματα, προκειμένου να μπει φρένο στις αναταράξεις που κινδυνεύουν να παρασύρουν σε δύσκολα μονοπάτια ολόκληρη την Ευρώπη… για μερικά εκατομμύρια ευρώ”, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Peterson Institute.
Κληθείς να σχολιάσει τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, ο Posen θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο ίδιος όμως σπεύδει να προειδοποιήσει με νόημα: “Μια βραχυπρόθεσμη ζημιά για την Ελλάδα δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ευρώπη μακροπρόθεσμα…”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017