Δύο νέες εξαγορές από την Μαρινόπουλος Απέκτησε την αλυσίδα Κρόνος – Θα ανοίξει 80 νέες θέσεις εργασίας στην Αχαΐα

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του δικτύου των 18 καταστημάτων της εταιρείας Κρόνος – Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ του Νομού Αχαΐας, στη  Μαρινόπουλος Α.Ε., μετά τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 
Η Μαρινόπουλος εντάσσει πλέον στο δίκτυό της, την Κρόνος, την κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αχαΐα, συνεχίζοντας να επενδύει στρατηγικά στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην ελληνική παραγωγή. Η Κρόνος, θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με βασικό κριτήριο την προώθηση της τοπικής παραγωγής.

 

Οι παραγωγοί της Αχαΐας θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο σύνολο των σημείων πώλησης της Μαρινόπουλος, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Ταυτόχρονα, το καταναλωτικό κοινό θα αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση σε ευρεία γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour. Σύμφωνα με το πλάνο αναβάθμισης της λειτουργίας της Κρόνος, στο άμεσο μέλλον, θα ανοίξουν περισσότερες από 80 νέες θέσεις εργασίας.

 
«Η στρατηγική ανάπτυξη της Μαρινόπουλος Α.Ε. χαρακτηρίζεται από τη στροφή μας προς το ελληνικό επιχειρείν και τη στήριξη των τοπικών Κοινωνιών και Οικονομιών. Η διεύρυνση του δικτύου μας στην περιοχή του Ν. Αχαΐας, με την εξαγορά της Κρόνος αποτελεί στρατηγική απόφαση. Πρόκειται για την ουσιαστική ένωση των δυνάμεων μίας ισχυρής και εύρωστης τοπικής αλυσίδας με τη δυναμική της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανεμπορίου της χώρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε., Γιώργος Βογιατζάκης.

 
Από την πλευρά του, ο Φοίβος Καρακίτσος, ο οποίος παραμένει στην εταιρεία σε θέση ειδικού συμβούλου, επεσήμανε: «Με την οικογένεια Μαρινόπουλου μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινά οράματα στήριξης της τοπικής αγοράς και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Μαρινόπουλος έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταξύ μας συμφωνία. Μία νέα δυναμική εποχή για τα καταστήματα ΚΡΟΝΟΣ ξεκινά». Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η  Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Επίσης χθες ανακοινώθηκε από την Μαρινόπουλος και η ολοκλήρωση της απόκτησης του 51% της «Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης Α.Ε.», μετά από τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με βάση τη συμφωνία, η Μαρινόπουλος αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρίας, η δραστηριότητα της οποίας αφορά στην προμήθεια και υποστήριξη του δικτύου 98 συνεργαζόμενων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Αριάδνη» στην αγορά της Κρήτης.

 
Στόχος της Μαρινόπουλος είναι η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης Α.Ε. (CRM) στην τοπική αγορά, μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών μεταξύ των δύο εταιριών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καλύτερη υποστήριξη του δικτύου των συνεργαζόμενων καταστημάτων της CRM.

 

Παράλληλα, η Μαρινόπουλος θα υποστηρίξει δυναμικά τη λειτουργία της αλυσίδας «CRM Αριάδνη», ένα ισχυρό δίκτυο με μακροχρόνια και σημαντική παρουσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αλυσίδα όχι μόνο θα συνεχίσει να ενισχύει την τοπική παραγωγή, αλλά θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχει στο καταναλωτικό κοινό του νησιού.