Δυσαρέσκεια Μαξίμου από τη στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά της Μαρινόπουλος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Δυσαρέσκεια Μαξίμου από τη στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά της Μαρινόπουλος

02.07.2016 00:56

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Μαρινόπουλου, θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρεία έναντι των πιστωτών της, μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφυγών για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές. Παράλληλα παγώνει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου, απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Σημειώνεται ότι πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές είχαν ασκήσει -μεταξύ άλλων- οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.ά.), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις, ενώ παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου «Μαρινόπουλος» έγινε από το ελληνικό Δημόσιο.

Δυσαρέσκεια Μαξίμου από τη στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά της Μαρινόπουλος

Πάντως, την εντονότατη ενόχληση προσωπικά του Πρωθυπουργού για τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μ. Απέσσο, ο οποίος σήμερα έκανε αρνητική εισήγηση για την αίτηση ένταξης του Μαρινόπουλου στο άρθρο 99, εκφράζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους ο κ. Απέσσος μέχρι και σήμερα το πρωί, διαβεβαίωνε την κυβέρνηση, ότι η εισήγησή του θα ήταν θετική.

Ωστόσο έκπληκτο το Μαξίμου διαπίστωσε ότι η εισήγηση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου ήταν αρνητική, γεγονός που εξόργισε στην κυριολεξία τον Πρωθυπουργό και τους άμεσους συνεργάτες του οι οποίοι κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017