Δυνατές βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Δυνατές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν την Παρασκευή 13 Μαρτίου στην κεντρική και κυρίως στη νότια Ελλάδα, ενώ πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς. Στη βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο αρχικά ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στα νότια έως τους 13 με 16. Στη δυτική, κυρίως, Μακεδονία νωρίς το πρωί θα έχουμε και αρνητικές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στην Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και, κυρίως στα ανατολικά, σποραδικές βροχές και στα βουνά ασθενείς  χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-3) έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά θα έχουμε, βροχές και στα νοτιότερα έντονες καταιγίδες, αλλά από το απόγευμα ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται δυνατές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά πυκνές  χιονοπτώσεις. Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 11 με 13 βαθμούς.

Στα Κύθηρα προβλέπονται, πρόσκαιρα έντονες βροχοπτώσεις και νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στα ανατολικότερα, ισχυρές καταιγίδες και πολύς αέρας.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται βροχές και από το μεσημέρι κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Στα βουνά θα πέσουν χιόνια. Η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές το βράδυ θα σταματήσει, όμως στις Σποράδες και την Εύβοια οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 12 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα δυνατές καταιγίδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κατά διαστήματα νεφώσεις και μετά το μεσημέρι βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.