Δυναμική αντίδραση με άνοδο 3,88% για τον ΓΔ πλην των 4 τραπεζών | Mikrometoxos.gr

Δυναμική αντίδραση με άνοδο 3,88% για τον ΓΔ πλην των 4 τραπεζών

05.08.2015 00:01

Θετικά μηνύματα εξέπεμψε χθες το ΧΑ, παρά το αρνητικό πρόσημο που του «πρόσφερε» το -29,2% του τραπεζικού κλάδου, με την πλειονότητα των μετοχών του να δίνει μια ηχηρή απάντηση στο προχθεσινό sell off. 

 

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο όριο του limit down, στη σκιά των αρχικών, ιδιαιτέρως δυσμενών, αποτιμήσεων της ζημίας που έχει γίνει από την επιβολή των capital controls. Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συστημικές καταγράφουν πτώση 51% για το 48ωρο και ότι για να επανέλθουν στις τιμές τους της 26ης Ιουνίου (πριν ανασταλεί για πέντε εβδομάδες η λειτουργία του Χ.Α.) απαιτούν θετικές αποδόσεις περί το 100%. 
Η εικόνα αυτή «ευθύνεται» και για το αρνητικό πρόσημο του γενικού δείκτη, καθώς οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διαμορφώνουν το 17% της διακύμανσης του δείκτη, «κοστίζοντας» του έτσι ένα -5,10% [και 5,12% – 1,22% ίσον 3,88%].Υψηλότερη η «ζημία» ήταν στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με κόστος 6,54% [και 6,54% μείον 3,61% ίσον 2,93%], όπου η «τετράδα» διαμορφώνει το 21,8% της διακύμανσής του.
Στα πολύ θετικά λοιπόν της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ότι η αγορά έδειξε να αποκόβει την πορεία των τραπεζικών μετοχών, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της σε όλες τις υπόποιλες μετοχές του FTSE 25, εικοσιμία τον αριθμό. Μάλιστα οι μετοχές της πραγματικής οικονομίας έδειξαν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, σε μια εποχή που οι προοπτικές της οικονομίας δεν εμφανίζονται αισιόδοξες. Βέβαια το ζητούμενο θα είναι η διάρκεια.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017