Δραγασάκης: Το ευρώ δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις πολιτικές λιτότητας –

«Κινδυνεύει το ευρώ; Και αν κινδυνεύει, από ποιον κινδυνεύει το ευρώ; Από τον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει το ευρώ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Τρίπολη, για να απαντήσει στη συνέχεια ο ίδιος ότι:

«Το ευρώ κινδυνεύει –όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είπε από την αρχή της κρίσης, από τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες αποσυνθέτουν την Ευρώπη, διευρύνουν τις διαφορές και τις αποκλίσεις, και γι’ αυτό σήμερα κι εμείς είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβεβαιωθεί».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι, «όταν δεν υπάρχει μια πολιτική πλειοψηφία να εκλέξει τον κορυφαίο θεσμό… τότε με ποιους όρους θα συγκροτηθεί αυτή η πλειοψηφία; Να γιατί εμείς λέμε ότι είτε δεν θα συγκροτηθεί αυτή η πλειοψηφία και θα πάμε σε εκλογές, είτε αν συγκροτηθεί, θα συζητήσουμε τι ακριβώς έγινε και πώς προέκυψε. Όλα δείχνουν βεβαίως, ότι αυτή η πλειοψηφία ούτε υπάρχει ούτε θα μπορέσει να συγκροτηθεί».