Δουλειά δεν είχαν και δουλειά τους δώσαμε… | Mikrometoxos.gr

Δουλειά δεν είχαν και δουλειά τους δώσαμε…

08.01.2015 19:36

ΔΟΥΛΕΙΑ δεν είχαν και δουλειά τους δώσαμε…

Στην κορυφή λοιπόν της ημερήσιας ατζέντας των αναλυτών διεθνώς βρίσκεται η Ελλάδα και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Με τις πρόωρες εκλογές να εγείρουν εκ νέου το ζήτημα του Grexit, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal παραθέτει τις εκτιμήσεις της Royal Bank of Scotland και της Morgan Stanley σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας.

«Είναι ξεκάθαρο πως ακόμη και με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η Ελλάδα δεν θα εξέλθει της Ευρωζώνης» υπογραμμίζει ο Alberto Gallo, αναλυτής της Royal Bank of Scotland.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετάξει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Αντιθέτως, θα διεκδικήσει μία γενναία αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους» διατείνει χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ την άλλη πλευρά η Morgan Stanley δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της βρετανικής τράπεζας, σημειώνοντας πως η διακύμανση των ελληνικών ομολόγων συνιστούν δείκτη μέτρησης των πιθανοτήτων ενός Grexit.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο για πρώτη φορά τους τελευταίους 12 μήνες, εκτινάχθηκε άνω του 10%.

Μάλιστα, η μεταβολή των πιο βραχυπρόθεσμων ομολόγων, όπως των 3ετών και των 5ετών, είναι εντονότερη, με τα ομόλογα λήξεως το 2017 να εκτοξεύονται στο 15%.

Ως εκ τούτου, η Morgan Stanley επισημαίνει πως οι επενδυτές εκτιμούν πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται στο 17%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο, ο κίνδυνος ήταν μηδενικός.

Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα διαπιστώνει πως αυτή τη φορά, ο κίνδυνος ενός ελληνικού ατυχήματος δεν αναμένεται να μεταδοθεί στις υπόλοιπες ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017