Δομικός ανασχηματισμός με συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών | Mikrometoxos.gr

Δομικός ανασχηματισμός με συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών

21.10.2016 12:20

Δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης  προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία θα μετέχουν και εξωκοινοβουλευτικοί.

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι με τον ανασχηματισμό θα συσταθεί και αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.
Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος η ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της β’αξιολόγησης, ενώ εκτίμησε ότι τα εργασιακά δεν θα είναι «αγκάθι» στην αξιολόγηση.

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης.

Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης» υπογράμμισε η κα.Γεροβασίλη, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της αξιολόγησης και του χρέους.
«Η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω.
Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος. Αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς.
Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση.  Θα χάσεις και μάχες.  Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, η κα.Γεροβασίλη παραδέχθηκε ότι εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα, ενώ σημείωσε πως η τροπολογία για το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, δεν έχει αποσυρθεί αλλά έχει ανασταλεί.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017