Διευκρινήσεις Μεβγάλ για το deal με Δέλτα – «Καμία εξέλιξη», αναφέρει – Αρνείται να σχολιάσει τα περί επαφών με fund

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν στη συνεργασία με τη Δέλτα, προχώρησε η Μεβγάλ.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι πέραν της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έχει σχέση με την υπό προϋποθέσεις συγχώνευσή της με την Δέλτα Τρόφιμα, ουδεμία άλλη νεότερη εξέλιξη υφίσταται μέχρι στιγμής ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την Vivartia, μητρικό όμιλο της Δέλτα, αποφασισμένη να προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας την εφαρμογή του προσυμφώνου συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δυο εταιρείες πριν από μερικούς μήνες.

Επιπλέον, δεν έκανε καμία αναφορά στις συζητήσεις που γίνονται με ξένο επενδυτικό κεφάλαιο, το οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται να στηρίξει την εταιρεία με νέα κεφάλαια, συμβάλλοντας έτσι στην εξυγίανση των οικονομικών της. Αντίθετα, η διοίκηση της Μεβγάλ κλείνει την ανακοίνωσή της λέγοντας πως, συνεχίζει σταθερά να δραστηριοποιείται με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίηση των αναπτυξιακών πλάνων της, έχοντας στο πλευρό της τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και τους συνεργάτες της, αλλά και τη στήριξη των καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της βορειοελλαδιτικης γαλακτοβιομηχανίας Μεβγάλ δεν μεταβίβασε ως όφειλε και με βάση το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με τη Δέλτα, τις μετοχές της στην τελευταία, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες. Πληροφορίες, επίσης, επιμένουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η σχετική προσφυγή από τη Δέλτα (θυγατρική της Vivartia) κατά της Μεβγάλ για αθέτηση των όρων της συμφωνίας που είχαν υπογράψει και προέβλεπε τη μεταβίβαση των μετοχών στη Δέλτα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έδινε το «πράσινο φως» στην εξαγορά. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση, έστω και με αστερίσκους, ανακοινώθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2014.