Διατηρεί τη σύσταση “overweight” η HSBC για τις ελληνικές μετοχές | Mikrometoxos.gr

Διατηρεί τη σύσταση “overweight” η HSBC για τις ελληνικές μετοχές

20.01.2015 08:55

Η ΕΚΘΕΣΗ: Διατηρεί τη σύσταση “overweight” η HSBC για τις ελληνικές μετοχές, εκτιμώντας ότι οι επικείμενες εθνικές εκλογές θα δημιουργήσουν λιγότερα προβλήματα από εκείνα που πιστεύει η αγορά, ενώ επισημαίνει ότι η χώρα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

 

H HSBC είναι θετική για τις ελληνικές μετοχές, γιατί αποτελούν όχημα για να «παίξουν» οι επενδυτές την επιλογή της ΕΚΤ για επιπρόσθετη νομισματική χαλάρωση.

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών δείχνουν ότι υπάρχουν υψηλά περιθώρια ανόδου, αρκεί οι επενδυτές να είναι σε θέση να «απορροφήσουν» την υψηλή μεταβλητότητα που σχετίζεται με το πολιτικό ρίσκο.

Μετά από ένα δύσκολο 2014, οι ελληνικές μετοχές έχουν δύσκολο ξεκίνημα στο νέο έτος εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τον πολιτικό κίνδυνο που συνδέεται με τις επικείμενες γενικές εκλογές, ωστόσο η HSBC εκτιμάει ότι οι εκλογές έχουν μικρότερη σημασία από ό,τι πιστεύει η αγορά.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017