Διαβάστε την Ελληνική ιστορία, παπαγαλάκια της καταστροφής

Posted by olympiada στο Ιουνίου 26, 2015

 

Οι «τρομερές» δηλώσεις Τούσκ, Ντάισεμπλουμ, Λαγκαρντ και Σόιμπλε, έσπειραν την απελπισία αλλά έλυσαν και το στόμα των ορνεων της πολιτικής που άρχισαν το πένθιμο κρώξιμο πάνω σε μία Ελλάδα, που όμως είναι τόσο ζωντανή όσο στις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της! Γιατί;
Ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητησει ότι η Ελλάδα αντιστέκεται. Το σημαντικότερο όμως, ειναι ότι όλη η ανθρωπότητα ασχολείται μαζί της. Με την τακτική της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού με τις κινήσεις του ΠτΔ, η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων.
Για πρωτη φορα ξένες εφημεριδες και προσωπικότητες παίρνουν ανοιχτα το μέρος της Ελλαδας με πύρινη αρθρογραφία και παρεμβάσεις. Εάν ήθελαν πραγματικά να μας «δολοφονήσουν» πιστεύετε οτι θα το έκαναν με τόση δημοσιότητα; Θα άφηναν το Ελληνικό θέμα να γίνει κέντρο παγκόσμιου προβληματισμού; Αυτό είναι και το πλέον ελπιδοφόρο στίγμα για τις εξελίξεις.
Το μεγαλο ταλέντο των ηγετών που έγραψαν ιστορία ηταν να κάνουν την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων.
Ελευθέριος Βενιζέλος
Κωνσταντίνος Καραμανλής
Ανδρέας Παπανδρέου (ακόμα και η Θάτσερ είχε ομολογήσει: Τον μισώ αλλα εκτιμώ οτι σε καθε σύνοδο κάτι παίρνει για την χωρα του)
Κωστας Καραμανλης (Ανάν, Κίνα, Βουκουρέστι, αγωγοί)
Ηγέτες που με όλα τα στραβά τους, κατέγραψαν επιτυχίες στην διεθνή σκακιέρα αφού κατάφεραν πρώτα να διεθνοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ελλάδας.

 

Και πάμε στον αντίποδα. Στην μούργα της ιστορίας.
Σημίτης. Ο μαιτρ της λαμογιάς, της εσωστρέφειας, της οσφυοκαμψίας στο εξωτερικό και της απάτης στο εσωτερικό.
Γιωργος Παπανδρέου (στα μουλωχτά, σε μια νύχτα υποδούλωσε το έθνος και έπειτα μόνη του σπουδή ηταν να εξαπατήσει το εσωτερικό ακροατήριο)
Παπαδήμος. Σε μία νύχτα κατέστρεψε την Ελλάδα με το PSI εξυπηρετώντας αποκλειστικά ξένα, ιδιωτικά συμφέροντα.
Σαμαράς. Ο «ουδείς αναμάρτητος». Ο «να μην αποτελεσουμε εμεις ζήτημα». Ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε την καταστροφή του Παπανδρέου στα μουλωχτά. Αθόρυβα, χωρίς κανένας στο εξωτερικό να πάρει μυρωδιά. Και όμως παραμύθιαζε τους έξω ότι άφησε «σουξέ στόρι»! Ρίχνοντας βόμβα στα συμφέροντα της χώρας και την διαπραγμάτευση.

Στο δια ταύτα…

Οι μεγάλες καταστροφές συνέβησαν όταν η Ελλάδα ήταν φοβική και απομονωμένη. Όταν κανείς από το εξωτερικό δεν κοίταζε. Όταν οι παπανδρέηδες υπέγραφαν σε κλειστές συνάξεις μέσα σε ένα δεκάλεπτο ότι τους έφερναν.

Σήμερα λοιπόν οι διαστάσεις που έχει λάβει το Ελληνικό ζήτημα, είναι με το κριτήριο της ιστορίας ένας οιωνός άριστος.