Δημοσκόπηση – σοκ για τη κυβέρνηση : Πτώση 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ (πίνακες) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Δημοσκόπηση – σοκ για τη κυβέρνηση : Πτώση 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ (πίνακες)

25.07.2015 02:57

Δημοσκόπηση – σοκ για τη κυβέρνηση : Πτώση 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ (πίνακες)

 Δημοσκόπηση – σοκ για την Κυβέρνηση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες που αγγίζουν το 5% ενώ ο Καμμένος και το κόμμα του εμφανίζεται εκτός Βουλής!

Τα ευρήματα της μέτρησης, η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο, στην εφημερίδα Παραπολιτικά, έχουν την αξία τους καθώς πραγματοποιήθηκε μετά την στροφή του Πρωθυπουργού και την συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το ρήγμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σταθερά και με μεγάλο προβάδισμα της τάξης του 15,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής.

Το Ποτάμι αυξάνει τα ποσοστά του και είναι καθαρά τρίτο κόμμα, ενώ περνά τον πήχη του 3% και μπαίνει στη Βουλή το κόμμα των Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Αναλυτικά:

Πρόθεση ψήφου – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

pi1

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,8%. Τρίτο κόμμα με αυξημένα ποσοστά το Ποτάμι με 6,1%. Τέταρτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,2% και το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Ωστόσο την έκπληξη κάνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη που λαμβάνει ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στο 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει 1,1%.

Διχασμένοι για τον ανασχηματισμό

pi2

Μοιρασμένη η κοινή γνώμη για τον πρόσφατο ανασχηματισμό Τσίπρα. Ενα ποσοστό 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Οκτώ στους δέκα θέλουν ευρώ

pi4

Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Επιβραβεύουν τους χειρισμούς για συμφωνία

pi5

Οι ερωτηθέντες, δείχνουν να επιβραβεύουν καθαρά την «στροφή» Τσίπρα. Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Δεν έπεισε το δημοψήφισμα

pi6

Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017