Δεν τα βλέπουν οι αναλυτές ευοίωνα για τον χρυσό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Δεν τα βλέπουν οι αναλυτές ευοίωνα για τον χρυσό

03.11.2014 09:01

GOLD – άποψη: Εξαιρετικά δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για το ευγενές μέταλλο, καθώς οι πιέσεις στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων ενδέχεται να αποβούν μοιραίες.

Στο περιρρέον αρνητικό κλίμα προστίθεται και η εκτίμηση της Societe Generale περί υποχώρησης της τιμής του στα επίπεδα των 1.000 δολαρίων!

«Οι πιθανότητες να υποχωρήσει ο χρυσός στα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά, αυξάνονται σημαντικά» διαμηνύει ο Michael Haigh, αναλυτής της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας.

GOLD – άποψη(Ι): Όπως εξηγεί, το πτωτικό σοκ στο πετρέλαιο ασκεί σημαντικές πιέσεις και στο χρυσό. «Πλέον, ο χρυσός εισέρχεται σε μία bearish market» εκτιμά ο αναλυτής της Societe Generale.

Στο αρνητικό κλίμα προστίθεται και η αλματώδης βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και οι αδύναμες προοπτικές του πληθωρισμού. «Όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες συμβάλλουν στην εξασθένηση της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο» σημειώνει ο M. Haigh.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017