Δεν θα δέχεται η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα από τις 11/2 | Mikrometoxos.gr

Δεν θα δέχεται η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα από τις 11/2

04.02.2015 23:17

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τις 11 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η μέχρι τώρα απόφασή της οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μόνο τον μηχανισμό του ELA για τη χρηματοδότηση της ρευστότητάς τους.

Η Ευρωπαϊκή Κέντρική Τράπεζα μέχρι σήμερα δεχόταν τα ελληνικά «σκουπίδα» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως εγγυήσεις αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «επί του παρόντος δεν είναι διασφαλισμένη η επιτυχής έκβαση του προγράμματος».

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφάσισε να άρει την εξαίρεση βάσει της οποίας δεχόταν τα ομόλογα της Ελλάδας. Η εξαίρεση αυτή επέτρεπε την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων παρά το ότι δεν εκπλήρωναν το ελάχιστον των απαιτήσεων της αξιολόγησης. Το ΔΣ πήρε αυτή την απόφαση θεωρώντας ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η παρούσα απόφαση δεν επηρεάζει την παράλληλη δομή χρηματοδότησης μέσω του ELA μέσω της κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος η οποία μπορεί να συνεχίσει να παίρνει έκτακτες ενέσεις ρευστότητας από εκεί.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017