Δεν είναι κακό να “πέφτει σύρμα” και να δουλεύουν οι ταμειακές μηχανές… | Mikrometoxos.gr

Δεν είναι κακό να “πέφτει σύρμα” και να δουλεύουν οι ταμειακές μηχανές…

10.08.2015 01:25

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ”ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΡΜΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ…

«Δεν είναι κακό να ‘πέφτει σύρμα’ και να δουλεύουν οι ταμειακές μηχανές… Είναι καλύτερο να δουλεύουν επί οχτάωρο οι μηχανές για φρέσκο χρήμα από το να βεβαιώσεις ένα πρόστιμο» λέει χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας των Εφοριακών.

Περιγράφοντας το τρίπτυχο της επιτυχούς αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στο ΣΚΑΙ, η γγ της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Άννα Πουλάκη, δήλωσε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση, ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των εφοριακών υπαλλήλων (από 16.000 έχουν μείνει 9.000 υπάλληλοι), αλλά και η συμμετοχή της κοινωνίας.

«Χωρίς κοινωνία αυτή τη μάχη δεν πρόκειται να την κερδίσουμε» ανέφερε η κ. Πουλάκη, προσθέτοντας με έμφαση ότι «οποίος ανέχεται τη φοροδιαφυγή είναι συνένοχος στο έγκλημα».

«Δεν είναι κακό να ‘πέφτει σύρμα’ και να δουλεύουν οι μηχανές… Είναι να δουλεύουν επί οχτάωρο οι μηχανές για φρέσκο χρήμα καλύτερο από το να βεβαιώσεις ένα πρόστιμο» δήλωσε δε.

Η κυρία Πουλάκη πρότεινε ακόμη την τμηματική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ, με τη διασύνδεση με τις τουριστικές περιοχές να γίνεται άμεσα, αν δεν μπορεί το μηχανογραφικό σύστημα της ΓΓ. Πληροφοριακών Συστημάτων να «σηκώσει» όλη την Ελλάδα, λόγω έλλειψης επενδύσεων στην υλικοτεχνική υποδομή.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει πληροφορίες, τις οποίες πάντως διευκρίνισε πως δεν έχει διασταυρώσει, ότι όσοι αντέδρασαν στους έλεγχους σε πανηγύρι στη Ρόδο ήταν εκτός «δημοκρατικού τόξου» και όχι επιχειρηματίες.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017