Δεν έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να κάνει κατάχρηση της δημοκρατίας | Mikrometoxos.gr

Δεν έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να κάνει κατάχρηση της δημοκρατίας

31.07.2015 04:11
«Σήμερα απέλυσα τέσσερα άτομα. Τέσσερις πολύτιμους συνεργάτες δεκαετίας και πάνω. Που παρήγαγαν και άξιζαν το ψωμί που τρώγανε. Οικογενειάρχες. Από μένα, μόνο κατάρες εγκληματίες».
ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗ
Η σκληρή ομολογία – παραδοχή, μικρομεσαίου επιχειρηματία, όσο… κυνική ή μελοδραματική αν φαντάζει, είναι μόνο μια πολύ μικρή… κουκίδα, ένας κόκκος άμμου μέσα στον ωκεανό και στο τσουνάμι της ανεργίας που λόγω των capital controls «φουσκώνει».
Η χώρα, με καταστραμμένη οικονομία, με «στεγνωμένη» ρευστότητα, με την ανεργία να καλπάζει, τις τράπεζες σε υπολειτουργία εν μέσω capital controls και το χρηματιστήριο κλειστό, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πρόσφατα, ο κίνδυνος καθόλου δεν έχει ξεπεραστεί.
Η Ελλάδα παραμένει στο… αέρα χρηματοδοτικά και η κυβέρνηση θα πρέπει να «τρέξει» τις εξελίξεις. Η κοινωνία έχει ανάγκη διακυβέρνησης και μάλιστα με πολύ εμπροσθοβαρές, «επιθετικό και δυναμικό τρόπο.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγαλύτερος συνασπισμός από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, έχει μπει για τα καλά σε εσωστρέφεια, που νομοτελειακά όμως επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της (…μη) διακυβέρνησής του. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας «παλεύει» να κρατήσει τις ισορροπίες εν μέσω συμπληγάδων.
Η χώρα, είναι μπροστά σε μεγάλα εθνικά στοιχήματα, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει, ακόμη «παλεύουμε» με την 5η αξιολόγηση για τα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ το νέο μνημόνιο που θα δώσει κάποια «ασφάλεια» χρηματοδοτική ακόμη εκκρεμεί.
Την ίδια ώρα, οι απαράδεκτες και καταδικαστέες πρακτικές χρεοκοπίας συνεχίζονται. Η κυβέρνηση έβγαλε το συνταξιοδοτικό και το νομοσχέδιο για τους αγρότες από την ψήφιση της προηγούμενης εβδομάδας, δίνοντας το… στίγμα της νέας κοροϊδίας που συνεχίζει να παίζει με τους εταίρους.
Παράλληλα, το κρυφτούλι με το που θα μείνει η τρόικα ή το κουαρτέτο συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται οι γελοιότητες με το… ταμπού να μην επιτρέπεται η πρόσβαση των εκπροσώπων των δανειστών στα υπουργεία.
Ο κ. Τσίπρας, την ώρα που θα έπρεπε να κάνει υπέρ μάχων αγώνα, μαζί με το επιτελείο του ώστε να σηκωθεί η οικονομία, να ελκυστούν επενδύσεις, να τα τακτοποιηθεί κατά το δυνατόν η τραπεζική λειτουργία και να ανοίξει ξανά το χρηματιστήριο, ασχολείται με τα εσωκομματικά!
Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν απασχολούν την κοινωνία, ειδικά σ’ αυτή τη συγκυρία πολέμου, σ’ αυτή τη συγκυρία χρεοκοπίας, όπου η χώρα είδε – μετά από δεκαετίες – το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου.
Η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια. Απαιτείται να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την επίτευξη μιας νέα μεγάλης συμφωνίας, απαραίτητης για τη σωτηρία της χώρας, ώστε η κοινωνία να ηρεμίσει και να δώσει προτεραιότητα στη (δύσκολη) καθημερινότητα.
Όσο οδυνηρή κι αν είναι η συμφωνία, είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η κοινωνία έχει εξαντληθεί, δεν έχει περιθώριο να «απορροφήσει» άλλους… ακτιβισμούς ενδοκομματικούς, άλλες καθυστερήσεις του τίποτα και του πουθενά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017