Δελτίο Τύπου: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιλέγει την INTRASOFT International για έργο €196 εκατ.

Δελτίο Τύπου: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιλέγει την INTRASOFT International για έργο €196 εκατ.

Λουξεμβούργο, 22 Ιουλίου 2015 – Κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η INTRASOFT International, επιλέχθηκε από τοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υλοποιήσει σύμβαση-πλαίσιο αξίας 196 εκατ. ευρώ για την παροχή εξωτερικών υπηρεσιών ανάπτυξης, μελέτης και υποστήριξης των πληροφοριακών του συστημάτων (ITS14 – Τμήμα 3), ενισχύοντας την ισχυρή πανευρωπαϊκή φήμη της INTRASOFT International ως αξιόπιστου συνεργάτη των Ευρωπαϊκών οργάνων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το θεσμικό όργανο που αντιπροσωπεύει τους πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ και αποτελεί το σημαντικότερο νομοθετικό όργανο της ΕΕ.

Αυτή η σύμβαση-πλαίσιο θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην αγορά παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας των πληροφοριών της ΕΕ. Η συμμετοχή της INTRASOFT εκτιμάται στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού της κοινοπραξίας. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης την εταιρία CGI Luxembourg. Η σύμβαση είναι μέγιστης διάρκειας πέντε ετών.

Στο πλαίσιο του έργου, η INTRASOFT International θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, παροχής συμβουλών, ανάπτυξης και υποστήριξης των πληροφοριακών συστημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάπτυξης νέων πληροφοριακών συστημάτων καθώς και προσαρμογής υφιστάμενων συστημάτων. Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει και ενοποίηση με άλλες εφαρμογές. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται κυρίως στις εγκαταστάσεις του σε Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, η κοινοπραξία θα παρέχει υπηρεσίες σε μια σειρά άλλων Οργανισμών και Φορέων της ΕΕ, εκτός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αλέξανδρος Μάνος, δήλωσε: «Αναμφίβολα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη διεξαγωγή πολιτικών συζητήσεων και τη λήψη πολιτικών αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε στη σημαντική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των καθημερινών διεργασιών του. Η INTRASOFT International συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πάνω από 15 χρόνια, διαθέτοντας μία ομάδα ειδικών με πολύ καλή γνώση των λειτουργιών και των βασικών συστημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζει σταθερά να εμπιστεύεται την εταιρία μας, τους ανθρώπους μας και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφορικής που προσφέρουμε.»

###

 Σχετικά με την INTRASOFT International

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί1.600 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 20 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν 18 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 18 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ιράκ, Κύπρο, Μαρόκο, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Υεμένη), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως. http://www.intrasoft-intl.com

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καλλιόπη Χιώτη, Communications & Corporate Responsibility Manager, INTRASOFT International

Τηλ. +352 44 10 12 21 78 & +30 6951008800

E-mail: [email protected]

* ,