Δήλωση του πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία στη Βουλή: Πρώτα συμφωνία, όλα τ’ άλλα στην ώρα τους

Δήλωση του πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία στη Βουλή
Τσίπρας: Πρώτα συμφωνία, όλα τ’ άλλα στην ώρα τους
Ανδρέας Μπελεγρής

11/07/201505:11

http://www.protothema.gr/
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής των διαφωνούντων, το σενάριο του ανασχηματισμού, το ενδεχόμενο να απευθύνει πρόσκληση στα άλλα κόμματα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά ούτε και το σενάριο εκλογών

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τ’ άλλα στην ώρα τους».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Με τη δήλωσή του αυτή ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρει η επίτευξη συμφωνίας για την αποφυγή της χρεοκοπίας και στη συνέχεια θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, που παραμένουν ανοιχτά.

Την επόμενη μέρα ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει σειρά πρωτοβουλιών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής των διαφωνούντων, το σενάριο του ανασχηματισμού, το ενδεχόμενο να απευθύνει πρόσκληση στα άλλα κόμματα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ούτε όμως το σενάριο εκλογών.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι προφανώς υπάρχει θέμα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου με τους υπουργούς που διαφοροποιήθηκαν και προφανώς υπάρχει ζήτημα με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ωστόσο όλα αυτά «θα τα δούμε από τη Δευτέρα».