ΔΝΤ: Έχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε την Ελλαδα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΔΝΤ: Έχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε την Ελλαδα

10.10.2016 08:17

Έχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε την Ελλαδα, διαμηνύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαψεύδοντας το Reuters που μετέδιδε ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πιθανότατα θα αρκεστεί σε ένα συμβουλευτικό ρόλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Ράις δήλωσε:

Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο μέσω μιας νέας συμφωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα. Θα θέλαμε να υποδείξουμε ότι στην ενημέρωση τύπου της Παρασκευής ο κ. Τόμσεν το υπονόησε λέγοντας “σε ότι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει (στην Αθήνα) σε μια ή δύο εβδομάδες”.

Αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό (σε όλες τις ενημερώσεις τύπου του κ. Τόμσεν) είναι ότι το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, δεδομένου, όμως, ότι πρόγραμμα θα στηριχθεί το δίπτυχο μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους ή ότι οι “αριθμοί θα βγαίνουν”, όπως έχει πει ο κ. Τόμσεν.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΤΟ REUTERS

Σενάριο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά  χωρίς να βάλει κεφάλαια επεξεργάζονται οι δανειστές, σύμφωνα με το Reuters.

Το ΔΝΤ θα έχει ρόλο συμβούλου, παραμένοντας στην τρόικα και έτσι αφενός ο Σόιμπλε θα μπορεί να δικαιολογηθεί στους βουλευτές του κόμματός του που επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ  και αφετέρου, το Ταμείο, δεν θα παραβιάσει τους κανόνες του, που λένε ότι “σε ένα μη βιώσιμο χρέος δεν μπορούμε να βάλουμε νέο χρήμα”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017