ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: Καταγγέλλει τους δανειστές και οδηγεί την χώρα σε δημοψήφισμα και πόλωση | Mikrometoxos.gr

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: Καταγγέλλει τους δανειστές και οδηγεί την χώρα σε δημοψήφισμα και πόλωση

01.07.2015 17:54

Πρώτα υβρίζει τους δανειστές και μετά ισχυρίζεται ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Δευτέρα
Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δεδομένη, τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του καταγγέλλοντας τους δανειστές ότι αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.

Σχεδίαζαν και σχεδιάζουν, είτε δεχόμασταν το τελεσίγραφο είτε τώρα που δίνουμε το λόγο στο λαό. Μίλησαν για πραξικόπημα, όμως πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Όσοι θέλουν την Ευρώπη μια επιδερμική ένωση με συγκολλητική ουσία το ΔΝΤ, δεν αγαπάνε την Ευρώπη

Σας λένε συνειδητά ψέματα, όσοι σας λένε ότι έχω προσωπικό σχέδιο να βγάλω την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρόσθεσε

Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να είναι αυτές οι δυσκολίες προσωρινές

ΟΧΙ σημαίνει καλύτερη διαπραγματευτική θέση για την Ελλάδα

Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα, είπε ο πρωθυπουργός.

Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το «όχι»« δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και προσπάθησε να πει στους πολίτες ότι εφόσον απορρίψουν συμφωνία με τους δανειστές θα βγουν ωφελημένοι.

Μάλιστα είπε ότι το όχι θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Στην αχρή του διαγγέλματός του ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί σταθερή πρόθεσή του η παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους και θα είναι εκεί και την δευτέρα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά – Η λαϊκή βούληση ισχυρότερη από μια κυβέρνηση

Επίθεση στους δανειστές ότι κλείνουν τις τράπεζες

Εδώ και τέσσερις ώρες έχει προαναγγελθεί διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ακόμη όμως δεν έχει ξεκινήσει. Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα είπαν στους δημοσιογράφους ότι επίκειται διάγγελμα του πρωθυπουργού περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, αλλά μέχρι αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμη δεν έχει

Λίγη ώρα αφού κοινοποιήθηκε η πρόταση του κ. Τσίπρα προς τους πιστωτές, με την οποία υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός αποδεχόταν τις προτάσεις των δανειστών (τις οποίες την προηγούμενη βδομάδα απέρριψε και προκήρυξε δημοψήφισμα), από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι έχουν χαμηλές προσδοκίες για το τι μπορεί να γίνει σήμερα.

Αφού η ελληνική πρόταση χαρακτηρίστηκε ανεδαφική από τους πιστωτές, συνεργάτες του κ. Τσίπρα υποχρεώνονταν να παραδεχθούν ότι δεν διεξάγονται συζητήσεις ουσίας με τους Ευρωπαίους. Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές θα συνεχιστούν την Δευτέρα, έλεγαν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα και συμπλήρωναν ότι η ελληνική πλευρά δεν προτίθεται να δώσει σήμερα βελτιωτικές προτάσεις στους δανειστές, σηματοδοτώντας ότι το απογευματινό Eurogroup θα είναι ατελέσφορο.

Αν γίνει μια πολύ σοβαρή πρόταση από τους πιστωτές όλα θα μπουν σε νέα βάση, υποστήριζαν ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου θέλοντας να διατηρήσουν τις ελπίδες όσων πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις και παρ’ ότι οι Ευρωπαίοι έχουν διαμηνύσει ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα θεωρηθεί ως «όχι» των Ελλήνων στο ευρώ.

Οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα διαβεβαίωναν πάντως ότι το δημοψήφισμα θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώναν ότι αυτή την ώρα έχει καθοριστεί συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Παυλόπουλου.

«Διαψεύδεται, ως απολύτως ανακριβής, η ανάρτηση σε ιστοσελίδα ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» έλεγαν πριν από λίγα λεπτά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας συζητούσε τις πολιτικές εξελίξεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Άλλες πληροφορίες περί πιθανών πολιτικών εξελίξεων δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Οι φήμες πάντως ότι επίκεινται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις οργιάζουν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017