Γ.Σταθάκης: Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία - Τι εκτιμά για τα κόκκινα δάνεια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Γ.Σταθάκης: Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία – Τι εκτιμά για τα κόκκινα δάνεια

27.09.2016 12:19

«Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία» επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την ένταξη έξι ΔΕΚΟ στο χαρτοφυλάκιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Σε δηλώσεις του στον «ΑΝΤ1», ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι η δημιουργία του υπερταμείου αποτέλεσε επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης και αποσκοπεί στην αξιοποίηση και όχι στην εκποίηση, της δημόσιας περιουσίας.

Ειδικά για την ΕΥΔΑΠ, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα πώλησης. Όσον αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Σταθάκης αρκέστηκε να παραπέμψει στη σχετική νομοθεσία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στα «κόκκινα δάνεια», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επέβαλε ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο παρέχει δικλείδες ασφαλείας στους δανειολήπτες.

«Όλη η νομοθεσία για τα “κόκκινα” δάνεια είναι προϊόν διαπραγμάτευσης. Συζητήθηκαν όλα τα πιθανά εργαλεία και το ενδεχόμενο να αγοράζουν οι δανειολήπτες το δάνειό τους στο ύψος που το αγοράζουν τα funds, αλλά απορρίφθηκε», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομίας

Όπως εξήγησε, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ενημερώσουν τον δανειολήπτη 12 μήνες πριν την πώληση του δανείου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα δάνεια στους δανειολήπτες σε χαμηλότερη τιμή από το σύνολο των οφειλών τους.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι τα στεγαστικά δάνεια είναι προστατευμένα σε ποσοστό 85% έως και τις αρχές του 2018.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017