Γ.Δ.: Δείχνει να κοντοστέκεται πέριξ των 810 μονάδων…

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ο Γενικός Δείκτης, μετά την ανέλπιστη – έντονη ανοδική αντίδραση από τη ζώνη στήριξης των 760 με 735 μονάδων προς το όριο ανοχής των 840 μονάδων, δείχνει να κοντοστέκεται πέριξ των 810 μονάδων προσπαθώντας να κοστολογήσει τις επερχόμενες πολιτικοοικονομικές συνέπειες, αν και κάτι τέτοιο είναι αρκετά θολό και δυσνόητο, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Διαγραμματικά τα σημεία τα οποία θα φέρουν ανακατάταξη στη στρατηγική των δύο “στρατοπέδων” ” Bulls” & “Bears” είναι οι 850 με 860 μονάδες για το ανοδικό σενάριο προσέγγισης των 900 μονάδων και οι 800 με 790 μονάδες για το καθοδικό σενάριο επαναξιολόγησης των 750 μονάδων.

Βέβαια η κίνηση υπεράνω των 860 μονάδων θα χρειαστεί γερό “σπρώξιμο” με τζίρο και με ισχυρό πολιτικό καταλύτη για να μπορέσει να πατήσει στέρεα, δίχως το φόβο ενός επικίνδυνου “στραβοπατήματος”.

Στον αντίποδα η οποιαδήποτε προσπάθεια πτωτικής διαπέρασης της βραχυχρόνιας περιοχής στήριξης των 800 με 790 μονάδων, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε “κατολίσθηση”, καθώς πλέον οι αντοχές στήριξης και ταλάντωσης της Αγοράς έχουν μειωθεί σε υπερβολικό βαθμό γεγονός, που προβληματίζει ιδιαίτερα στην κατάληξη, που θα έχει μια εκ νέου αντιπαράθεση του Γενικού Δείκτη με το επίπεδο στήριξης των 750 μονάδων.

Τέλος στο εβδομαδιαίο chart τιμών ο Δείκτης φαίνεται ότι εκπλήρωσε και με το παραπάνω την εβδομαδιαία προσδοκία ανοδικής πλήρωσης των 810 μονάδων.

Για τις επόμενες όμως δύο εβδομάδες, η αδυναμία καταγραφής ενός “weekly” κλεισίματος άνω των 860 μονάδων, θα προκαλέσει “δυστροπία” ανοίγοντας πάλι το καθοδικό μέτωπο.

Εδώ και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν τμηθεί καθοδικά το μεσοπρόθεσμο πλαγιοκαθοδικό κανάλι στις 730 μονάδες θα δώσει “συμπτωματικά” ως στόχο -σύμφωνα με το αφαιρούμενο μήκος του- το χαμηλό του 2012 στις 471 μονάδες (!)

* ,