Γνωρίζει άριστα τη… βαλκανική «σχολή» των Ελλήνων πολιτικών

Γνωρίζει άριστα τη… βαλκανική «σχολή» των Ελλήνων πολιτικών

Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, λένε ότι γνωρίζει άριστα τα «χούγια» των πολιτικών, ειδικά των πολιτικών… βαλκάνιων σχολών, όπως της ελληνικής!

*   Γνωρίζει άριστα πως λειτουργούν οι πολιτικές μαφίες, καθώς έχει ανάλογη εμπειρία από τη χώρα της!
*   Οι… κακές γλώσσες λένε ότι οι Έλληνες πολιτικοί δε θα περάσουν (όπως δεν πέρασαν και οι Κύπριοι) καλά μαζί της, ακριβώς επειδή τους γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όσο οι ίδιοι νομίζουν (έπρεπε λέει, το ΔΝΤ να είχε στείλει την ίδια από την αρχή)!
*   Γνωρίζει ότι τα διεφθαρμένα φέουδα των συνδικαλιστικών ομάδων είναι εμπόδιο σε κάθε πρόοδο, σε κάθε μεταρρύθμιση σε κάθε αλλαγή που πάει να γίνει, καθώς αυτό διαταράσσει τα προνόμιά τους, ασχέτως αν οι αλλαγή ή η μεταρρύθμιση είναι καλή για το κοινωνικό σύνολο! Γνωρίζει άριστα ότι και η χώρα της έχει υποφέρει από το (διεφθαρμένο και όχι το υγιές) κύκλωμα του συνδικαλισμού.
  Έχοντας πάρει υποτροφία στην Αμερική από μικρή, έχει βιώσει και μελετήσει πλήρως την ελεύθερη οικονομία και την οικονομία του ελεύθερου ανταγωνισμού. Άρα έχει απόλυτες απόψεις περί θεμάτων ενέργειας και γενικώς ελεύθερων αγορών.
Η Ρουμάνα οικονομολόγος διαδέχεται τον Ινδό Ρίσι Γκογιαλ αφού η ηγεσία του ΔΝΤ αποφάσισε να τον βάλει στο περιθώριο. Η κα Βελκουλέσκου έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το ελληνικό ζήτημα ενώ υπήρξε και υπεύθυνη των κλιμακίων του ΔΝΤ για τη Σλοβενία και την Κύπρο.
Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες για ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και άλλα έχοντας απόλυτα ξεκάθαρες απόψεις, ενώ έχει τη φήμη της «σκληρής» μονεταρίστριας. Έχει εξειδίκευση σε θέματα μακρο-οικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων, με τους αριθμούς – και εδώ – να λένε (καλώς ή… κακώς) την αλήθεια!
Στα… highlight των όσων διαδραματίστηκαν στην Κύπρο είναι το πέταγμα της καρέκλας προς το μέρος της που φέρετε να έκανε ο Κύπρος πρόεδρος Αναστασιάδης, η ατάκα άλλου πολιτικού ότι «το μόνο πράγμα που αποκόμισα και κρατάω από εσένα είναι η ομορφιά σου» καθώς και το… δηλητήριο Κύπριας πολιτικού ότι «με αυτές τις πολιτικές, γέμισαν τα κυπριακά μπαρ με Ρουμάνες»!
Αυτά όμως, είναι για… λαϊκίστικη κατανάλωση, απευθύνονται στο… θυμικό του κόσμου, που υποφέρει από τα οικονομικά προβλήματα και “θρέφεται” από τη δημιουργία φανταστικών εχθρών, μιας και δεν έχει άλλες λύσεις! Γιατί, η κα Βελκουλέσκου και κάθε άλλος τεχνοκράτης, δεν ενεργεί συναισθηματικά ή ρεβανσιστικά, ούτε αυτά που ζητά είναι για να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις κοινωνίες. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει…