Γκερέκου: Δεν μπορούσα να γίνω διαιτητής βενιζελικών και παπανδρεϊκών

«ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ

Στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, απέδωσε η Άντζελα Γκερέκου την απόφασή της να πολιτευθεί με τη Νέα Δημοκρατία, μια απόφαση την οποία – μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega – χαρακτήρισε πολύ δύσκολη.

«Δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειες, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε την ενότητα που θα μπορούσε να μας δώσει τη δύναμη να παλέψουμε» είπε η κ. Γκερέκου, δηλώνοντας ότι η ίδια δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως «διαιτητής μεταξύ παπανδρεϊκών και βενιζελικών» και ότι έπρεπε να αναλάβει τη δική της ευθύνη απέναντι στον τόπο της, την Κέρκυρα, και απέναντι στη χώρα. “Αισθάνθηκα ότι δεν έχω κόμμα, ότι δεν έχω παράταξη” είπε.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή της αυτή, η κ. Γκερέκου δήλωσε ότι κάποιες είναι δικαιολογημένες, δεδομένων των συνθηκών. Μίλησε όμως και για υποκρισία και σπέκουλα, αλλά και για κάποιους ανθρώπους που έχουν “θέμα διαχείρισης θυμού”, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που γνωρίζουν ότι για την ίδια η πολιτική συνοψίζεται στη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα. “Οφείλουμε να αφήσουμε τα συγκρουσιακά μας θέματα και να ακολουθήσουμε τη φωνή της ευθύνης, σε αυτό που εγώ ήμουν πάντα πιστή και συνεπής” είπε.

Όπως αποκάλυψε η Άντζελα Γκερέκου, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που της πρότεινε να είναι υποψήφια με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν της ζήτησε να “κάψει στην πυρά” την πολιτική της προσωπικότητα και την ιδεολογία της και αποδίδοντας την κίνησή του αυτή στη βούλησή του να κάνει διεύρυνση προς ένα προοδευτικό κέντρο και να ανοίξει τα στεγανά στο κόμμα του.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι μπορεί να συστρατευθεί με την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, η Αντζελα Γκερέκου απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με τη ΝΔ εδώ και δυόμισι χρόνια και ότι εκείνη ως υφυπουργός Πολιτισμού τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει συνεργαστεί εξαιρετικά με όλα τα στελέχη, και τους υπουργούς της ΝΔ, και έχουν επιτελέσει έργο.

Η κ. Γκερέκου υπογράμμισε ότι οι απόψεις της συμπίπτουν με τις θέσεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά θέματα ανάπτυξης, διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και διαχείρισης του χρέους και τόνισε ότι η χώρα πρέπει να μείνει σταθερή και στην ευρωπαϊκή της κατεύθυνση.

Πηγή: Mega