Γκάμπριελ: Nα μη ζητούν διαρκώς χρήματα – Σόιερ: Ψευτομάγκες Τσίπρας & Βαρουφάκης!

«Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε»

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη Bild.

Ωστόσο, τα όρια ξεπερνάει η δήλωση του έτερου κυβερνητικού εταίρου της Άνγκελα Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σόιερ: «Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο…».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων(FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δηλώνει στη Bild ότι «οι κανόνες της ΟΝΕ δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν εκ νέου», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, σε συνέντευξή του στην «Mittelbayerische Zeitung» θεωρεί διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, για την Ελλάδα αντιθέτως, θα ήταν δραματικό. Πολλοί θα τα έχαναν όλα. Όχι σε υποχώρηση έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλιώς θα ξεκινήσουν και άλλες χώρες να ξεφεύγουν από την πορεία σταθεροποίησης».

Τον κ. Σόιμπλε ευχαριστεί, μέσω της Bild και ο πρόεδρος των Γερμανών φορολογουμένων Ράινερ Χολτσνάγκελ: «Με τους Έλληνες, βοηθά μόνο μια ξεκάθαρη θέση. Ευχαριστώ κύριε Σόιμπλε».

* ,